Home / Inspirasi / Khatam Al-Qur’an Setiap 5 Hari Sekali, Bangun Pukul Satu Solat Tahajjud Setiap Malam Dan Sentiasa Istiqamah Dalam Beribadah. Inilah Rahsia Wanita 104 Tahun Kekal Sihat

Khatam Al-Qur’an Setiap 5 Hari Sekali, Bangun Pukul Satu Solat Tahajjud Setiap Malam Dan Sentiasa Istiqamah Dalam Beribadah. Inilah Rahsia Wanita 104 Tahun Kekal Sihat

Khatam Al-Qur’an Setiap 5 Hari Sekali, Bangun Pukul Satu Solat Tahajjud Setiap Malam Dan Sentiasa Istiqamah Dalam Beribadah. Inilah Rahsia Wanita 104 Tahun Kekal Sihat

Rahsia Wanita 104 Tahun Kekal Sihat, Rajin Solat Tahajud Dan Baca al-Quran

Menjelang usia senja pastinya terdapat perubahan drastik yang berlaku kepada tubuh badan seseorang. Sudah pastinya kudrat sudah tidak seperti di waktu muda.

Mata, telinga, ingatan masih kuat

Namun tidak bagi wanita dari Indonesia ini dikenali sebagai Hubabah Anisah Sayyid Yusuf al-Haddad yang masih kekal sihat pada usia 104 tahun. Perkongsian mengenai wanita itu dimuat naik oleh pendakwah, Ustaz Abdul Somad yang menziarahi Hubabah di kediamannya yang terletak di P0ntianak.

” Usia 104 tahun. Mata, telinga, ingatan masih kuat,” tulisnya pada kapsyen di Instagram.

Perbanyakkan amal ibadah

Ternyata banyak melakukan amal ibadah wajib dan sunat menjadi antara rahsia wanita berkenaan dalam menjaga kesihatan diri. Anataranya ialah akan bangun untuk menunaikan solat tahajud pada pukul satu pagi, khatam al-Quran setiap lima hari sekali dan tidak lupa untuk membaca Ratib al-Haddad juga setiap hari.

“Khatam al-Qur’an setiap 5 hari sekali. Setiap malam bangun pukul satu solat Tahajjud. Setiap malam membaca Ratib al-Haddad. Menetap di Pontianak. Semoga kita mengambil pelajaran dari kehidupan beliau. Amin,” katanya lagi.

Kulit masih cantik

Posting berkenaan mendapat lebih 457,000 tanda suka dan rata-rata warganet turut meninggalkan komen yang terpesona dengan wanita itu yang kelihatan muda dari usianya.

Semoga mendapat keberkatan

Semoga terus sihat

Melakukan ibadah dan kekal istiqamah ternyata memberikan kelebihan terutamanya pada usia tua. Semoga wanita ini menjadi contoh dan teladan kepada kita semua.

Sumber: Instagram

viraltodaypost tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Ketahui Lebih Banyak Lagi Berita Dalam Dan Luar Negara di viraltodaypost.com

About admin

Check Also

Penjawat Aw4m Terpaksa C4ri Kerja T4mbahan

IPOH – Ken4ikan harga bagi keperluan harian selain komitmen kredit menyebabkan penjawat awam juga terpaksa …

Leave a Reply

Your email address will not be published.