Home / Kisah Tauladan / Ahmed Skjetne, 30 Tahun Jadi Paderi Di Sweden. Pada Umur 75 Tahun, Beliau Telah memeluk Islam Setelah Menemui Kebenaran Dalam Agama Islam. Alhamdulillah

Ahmed Skjetne, 30 Tahun Jadi Paderi Di Sweden. Pada Umur 75 Tahun, Beliau Telah memeluk Islam Setelah Menemui Kebenaran Dalam Agama Islam. Alhamdulillah

Ahmed Skjetne, 30 Tahun Jadi Paderi Di Sweden. Pada Umur 75 Tahun, Beliau Telah memeluk Islam Setelah Menemui Kebenaran Dalam Agama Islam. Alhamdulillah

Paderi Sweden Lev Shatni, 75 tahun telah memeluk Islam dan menvkar nama beliau kepada Ahmed. Kini beliau berh1jrah dan men3tap di Morocco. Wakil dari gereja Sweden telah ke Morocco untuk memvjuk beliau kembali kepada Kr1stian namun dit0lak. Hid4yah milik Allah jua..

Ahmed Skjetne, 75, telah mengh4biskan masa selama 30 tahun seb4gai paderi di g3reja Sweden terutama sekali di g3reja Skillingaryd’s selama 15 tahun. Namun, 3 tahvn lepas dia telah membuat kepvtusan yg besar dalam hidupnya bila mel4fazkan syahadah dan menukar nama kepada daripada Leif kpd Ahmed.

Beliau memperjvangkan melaw4n ras1s dan Islam0ph0bia dan telah bertemu dengan seorang lelaki daripada Morocco yang membuka jalan kepadanya utk mengenali Islam. Dia akh1rnya mengerti bahawa peng4nut Kr1stian hanya bers0lat di gereja tet4pi umat Islam bers0lat setiap hari 5 waktu.

Baca Juga: (Video) Pemuda Ini Sanggup Berenang Untuk Azan Dan Solat Di Masjid. “Sehingga Hari Ini Saya Melakukan Azan Dan Solat Di Dalamnya Kerana Allah S.W.T.”

Dia mer4hsiakan pengIslam4nnya kerana b1mbang tidak diter1ma oleh orang sekel1lingnya malah beliau masih men3ruskan tug4snya sebagai paderi utk sementara waktu biarpun sudah m4suk Islam. Namun demikian, beliau merasa itu adalah HIP0KRIT! Lalu beliau menjval segala miliknya dan ber4ngkat ke Morocco.

Pada waktu ini, kawan2 masih belvm tahu pengIslam4nnya dan meng4nggap beliau sud4h tidak sivman kerana membvat kepvtusan berh1jrah ke Morocco. Bila sudah samp4i di Morocco, barulah beliau mem4klumkan bahawa dia seben4rnya sudah m4suk Islam.
mudah untuk menghilangkan kulat kuku dengan segera

Apa lagi, boss dan kawan2nya semuanya terperanj4t malah ada yang dat4ng ke morocco utk memvjuknya kembali kepada Kr1stian. Tetapi beliau tetap berp3gang teguh kepada keputvsannya utk masuk Islam kerana YAKIN Tuhan itu satu Isa itu Nabi seperti yang lain dan nabi Muhammad adalah Nabi terakhir.

Kredit: The Deen Show

viraltodaypost tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Ketahui Lebih Banyak Lagi Berita Dalam Dan Luar Negara di viraltodaypost.com

About admin

Check Also

Air Mata Yang Berhormat Melihat Rakyat Jelata Yang Susah

Jatuh Air Mata Yang Berhormat Apabila Melihat Rakyat Hidup Sus4h . Kisah lelaki penghantar makanan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.