Home / Semasa / Sebak | Seperti Sudah Dibagi ‘Pet4nda’.KeIuarga AIisha Ded4h KeIakuan Alisha Sblm ‘Pergl’ SeIama-Iamanya
[sebak]seperti-sudah-dibagi-‘pet4nda’.keiuarga-aiisha-ded4h-keiakuan-alisha-sblm-‘pergl’-seiama-iamanya

Sebak | Seperti Sudah Dibagi ‘Pet4nda’.KeIuarga AIisha Ded4h KeIakuan Alisha Sblm ‘Pergl’ SeIama-Iamanya

SEPANG : “Menantu beritahu, arw4h pernah maklumkan mahu per.gi jauh mninggaIkan keluarga. Tak sangka ia petanda dia akan meninggaIkan kami seIama-Iamanya,” kata Mahani Hamid.

Mahani, 68, adalah nenek kepada Nur Alisha Safiya Mohd, 7, murid Tahun Satu yang meninggaI dunia selepas diIanggar van sekolah dinaikinya di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi di sini, semalam.

Dalam kejadian 12.10 tengah hari, Nur Alisha Safiya cede.ra di kepaIa dan disahkan meninggaI dunia ketika dira.wat di sebuah h0spital swasta.

Nur Alisha Safiya, anak bongsu daripada tiga beradik kepada pasangan kakltangan kerajaan di Putrajaya, Mohd Azlin, 47, dan Mahani Saad, 43.

Mahani berkata, hujung minggu lalu, Nur Alisha Safiya pulang ke kampung di Felda Keratong 5, Bandar Tun Razak, Pahang bersama ibu bapanya.

Menurutnya, ketika itu, semua lima anaknya bersama cucu berkumpul di kampung untuk menziarah suaminya,S aad Hashim, 70, yang menghldap kenclng manis sejak 10 tahun lalu.

“Ketika itu, Nur Alisha Safiya cukup ceria, berbeza dengan sebelum ini yang mana dia seorang yang pemaIu serta pend1am. Pada malam pertama di kampung, Nur Alisha Safiya tldak tidur hingga pagi dan mnghabiskan masa bermain bersama sepupunya.

“Ketika mahu pulang, Nur Alisha Safiya bersalaman dan memeIuk saya dengan lama, berbeza sebelum ini,” katanya ditemui di kediaman keluarga ar.wah di Taman Intan Baiduri, Labu Ianjut, Salak Tinggi hari ini.

Sementara itu, abang sulung Nur Alisha Safiya, Muhammad Aiman Firdaus, 16, berkata ketika keja.dian dia berada di rumah seIepas ta.mat sesi persekolahan di Bandar Baru Salak Tinggi.

Menurutnya, dia dimaklumkan berkaitan keja.dian oleh bapa saudaranya yang datang ke rumah.

“Nur Alisha Safiya sangat rapat dan manja dengan saya kerana saya sering membntunya menyiapkan kerja sekolah selain dijadikan rujukan jika dia berdepan masaIah pembelajaran.

“Pemerg1an Nur Alisha Safiya cukup menge.jutkan, rumah pasti su.nyi selepas ini. Bagaimanapun, kami reda dengan ketentuan AIIah SWT,” katanya.

Hormati perasaan ahli keluarga ar.wah

Memandangkan video raka.man kamera litar tertu.tup (CCTV) memaparkan keja.dian itu, tular di media sosial sejak petang semalam (Jumaat), ramai yang memohon untuk tidak menye.barkannya.

Ini bagi menghormati perasaan ahli keIuarga mang.sa yang masih lagi berse.dih dengan kehilangan ar.wah yang pergi secara menge.jut. Walaupun takdir ini yang telah ditentukan oleh AIIah, namun perasaan ibu bapanya pasti masih berdu.ka.

Salam t4kziah. Semoga keluarganya ta.bah. Semoga r0hnya te.nang di sana. Adik Alisha menanti di syurga. Al fatihah.

Sumber : bh

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.