Home / Semasa / le’laki berusia li’ma tahun ma’ut diperca’yai terjatu’h dari tingk’at 16 sebua’h kondominium

le’laki berusia li’ma tahun ma’ut diperca’yai terjatu’h dari tingk’at 16 sebua’h kondominium

Kuala Lumpur: Seo’rang kanak-kanak lela’ki berusia lima tahun maut dipercayai terjatu’h dari tingkat 16 sebuah kondominium di Batu Caves, Gombak, di sini, hari ini.

Ibu sau’dara kanak-kanak itu, Fauziah Hanum Cik Ros, 36, berkata kejadian berlaku pada 10.30 pagi apabila tiba-tiba beliau sedar menge’nai kehila’ngan anak saudaranya itu sele’pas didapa’ti tiada di biliknya.

“Semasa keja’dian, saya seda’ng man’di dan dia (anak saudara) baru sahaja ban’gun tidur kerana dia tidur lewat semalam, namun sebaik siap mandi, saya tidak nampak kelibat dia (anak saudara) di rumah.

“Saya te’rus telefon Bella (ibu kanak-kanak itu) ya’ng berada di luar sema’sa kejadian,” kata’nya kepada pemberita di ketika ditemui di lokasi kejadian.

Fauziah ber’kata, dia mendapat tahu anak sau’daranya itu berada di tingkat dua kondominium itu selepas dihubungi Bella, yang dinaklumkan orang ramai bahawa ada kanak-kanak dikesan di tempat berkenaan.

Menurutnya, anak saudaranya itu ada’lah seo’rang yang ak’tif dan mempu’nyai seorang adik lelaki be’rusia empat tahun yang ketika keja’dian turut berada di rumah.

Sementara itu, teman lelaki Bella yang hanya mahu dikenali sebagai ‘Am’ berusia 20-an berkata, dia se’patutnya melangsungkan pernikahan dengan Bella, Jumaat ini.

Am berkata, be’liau sedang ti’dur di rumah’nya di Am’pang se’masa men’dapat panggilan tele’fon dari’pada bakal isterinya itu yang memberitahu anaknya hilang.

About admin2

Check Also

Jurugambar sanggup kena sidai, pujuk bayi menangis demi foto impian mak ayah

MENGAMBIL gambar atau photoshoot bayi sudah menjadi satu trend pada masa kini. Malah pelbagai tema & gaya dapat …

Leave a Reply

Your email address will not be published.