Home / National / “Cuma jumpa basikal,kad pengenalan sahaja”.Warga emas sempat telefon anak sebelum hiIang dalam sungai.
“cuma-jumpa-basikal,kad-pengenalan-sahaja”warga-emas-sempat-telefon-anak-sebelum-hiiang-dalam-sungai.

“Cuma jumpa basikal,kad pengenalan sahaja”.Warga emas sempat telefon anak sebelum hiIang dalam sungai.

Bagan Datuk: Lelaki warga emas dikhuatiri Iemas di Sungai Bernam, Jalan Tepi Sungai dekat Hutan Melintang, di sini, hari ini.

KehiIangan m4ngsa berusia 68 tahun berkenaan dilaporkan kepada pihak p0lis pada 2.25 petang sebelum operasi mencari dan menyeIamat (SAR) dimulakan pada 3 petang.

Ketua P0lis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Ahmad Adnan Basri berkata, sebelum itu, isteri m4ngsa berusia 64 tahun yang berada di rumah dihubungi anak lelakinya pada 11.30 pagi supaya mencari m4ngsa di kawasan Jalan Tepi Sungai, Hutan Melintang.

Menurutnya, mangsa menghubungi anaknya itu memberitahu dia sangat rindukan anaknya dan berasa tidak mahu hidup lagi.

“Wanita berkenaan mencari m4ngsa di kawasan itu sebelum menemui baju, selipar, basikal dan kad pengenalan suaminya di perhentian bas berhampiran perhentian feri Sungai Bernam.

“Isteri m4ngsa membuat laporan p0lis apabila gagaI menemui suaminya dan menyatakan m4ngsa tidak menunjukkan sebarang tanda kemurvngan atau berkelakuan aneh sebelum ini,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, seorang saksi yang menangkap udang di sungai itu ternampak m4ngsa berjalan ke dalam sungai yang surut pada 10 pagi.

Menurutnya, m4ngsa tidak mengendahkan teguran saksi itu dan saksi itu balik ke rumahnya.

Katanya, susulan itu, SAR dilakukan bermula 3 petang untuk mengesan dan mencari m4ngsa di tempat kejadian membabitkan pasukan p0lis, Jabatan B0mba dan PenyeIamat MaIaysia (JBPM) dan Angkatan Pert4hanan Awam Malaysia (APM).

Sumber : HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

Sangat Wajar Dicontohi, Ini Cara Kerajaan Türkiye Bantu Meringankan Beban Rakyatnya | Article Update

Seluruh dunia kini dilihat sudah mula terkesan dengan ketidakstabilan ekonomi yg mempengaruhi nilai mata wang, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.