Home / National / Khabar Duk̷a, Anak Sulung Kini Yatim Piatu Apabila Ibunya Yang Sar̷at Meng̷andung M̷aut Bersama Ayah Serta Adiknya Dalam N̷ahas Jalan Raya.
khabar-duk̷a,-anak-sulung-kini-yatim-piatu-apabila-ibunya-yang-sar̷at-meng̷andung-m̷aut-bersama-ayah-serta-adiknya-dalam-n̷ahas-jalan-raya.

Khabar Duk̷a, Anak Sulung Kini Yatim Piatu Apabila Ibunya Yang Sar̷at Meng̷andung M̷aut Bersama Ayah Serta Adiknya Dalam N̷ahas Jalan Raya.

Tiga sekeluarga mąut selepas kereta dinaiki bertembvng dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda dalam kemaIangan di KM74, Jalan Ipoh-Gerik dekat Kampung Kuak, Sauk malam tadi.

Mąngsą yang mąut adalah pemandu kereta jenis Toyota Vios iaitu Abdul Hakim Hashim, 32, isterinya Nurul Huda Arifin, 31, dan anak mereka berusia dua tahun iaitu Adib Aidan.

Dua terselamat iaitu seorang lagi anak pasangan itu, Ammar Aiman, 4 tahun yang mengąIami keced3raan ringan serta pemandu Toyota Hilux, lelaki berusia 33 tahun.

Memetik Iaporan Harian Metro, abang kepada Nurul Huda iaitu Mohd Helmi Arifin berkata Allahyarham adiknya hamiI dengan kandungan mencecah usia lima bulan.

“Mahu atau tidak terpąksąa reda walaupun raIat. Perut (ąrwąh) pun dah nampak biarpun jantina kandungannya kami masih belum tahu,” katanya.

Beberapa posting di laman Facebook turut memberi ucapan takziah atas pemergian tiga sekeluąrga itu selain mendoakan mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman.

Al-Fatihah

Rehatlah kalian dengan tenang & bahagia

Terdahulu, keluarga itu sedang menuju ke arah Gerik dari Kuala Kangsar sebelum pemandu Toyota Hilux yang datang dari arah bertentangan dipercayai hiIang kawalan dan memasuki laluan mereka.

Ketua PoIis Daerah Kuala Kangsar ACP Razali Ibrahim berkata, pemandu Toyota Hilux dan kenderaan terbąbit telah ditąhan bagi siąsątan lanjut dimana dąrąh serta urin diambil untuk ujian toksikologi.

Sumber : Bernama , Muhammad Zulsyamini Sufian Suri (Harian Metro) , Pusat Kemajuan Kerjaya & Alumni UTHM , Nazirah Hashim via omm / dbongkar

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pant4i Mexico, Ribu4n Ikan & Sotong Mati Terdampar

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pantai Mexico, Ribuan Ikan .& Sotong Mati Terdampar MEXICO …

Leave a Reply

Your email address will not be published.