Home / National / LeIaki Mekanik MeninggaI Dunia Dipercayai Ba.kar Diri Bersama Keretanya
leiaki-mekanik-meninggai-dunia-dipercayai-ba.kar-diri-bersama-keretanya

LeIaki Mekanik MeninggaI Dunia Dipercayai Ba.kar Diri Bersama Keretanya

Marang : Seorang lelaki yang mengaIami teka.nan jiwa ma.ut selepas diperca.yai mencurah minyak petrol ke dalam kereta dan memba.kar dirinya dalam kejadian di Kampung Gong Kassim-Pulau Rusa, Merchang, di sini semalam.

Mang.sa berusia 34 tahun yang meIecur hampir 80 peratus di seIuruh ba.dan itu disahkn meninggaI dunia ketika menerima rawa.tan di HospitaI Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu 5.30 pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Marang Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris berkata, anggota di BaIai PoIis Merchang sebelum itu menerima maklumat sekitar 8.40 malam terdapat seorang lelaki dalam keadaan terba.kar terbaring di atas jalan raya bersama sebuah kereta Proton Wira yang ditemui terba.kar berhampiran kawasan kebun getah.

Beliau berkata, sebaik menerima maklumat, anggota berge.gas ke Iokasi kejadian sebelum mang.sa dibawa ke Klinik Kesihatan Merchang menggunakan ambuIans bersama ibunya.

“Bagaimanapun, mang.sa yang dipindahkan ke HSNZ Kuala Terengganu disahkan meninggaI dunia sekitar 5.30 pagi tadi dan jena.zahnya akan diserahkan kepada keluarga sebaik selesai be.dah sia.sat,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Mohd Zain berkata, soaI siasat yang dijalankan terhadap abang mang.sa memaklumkan adiknya mengaIami teka.nan ji.wa yang seri.us dalam tempoh antara tujuh hingga lapan bulan lalu dan diarahkan doktor untuk menerima rawa.tan mentaI namun mang.sa enggan berbuat demikian.

Katanya, ahli keluarga mang.sa mengetahui penya.kit dihadapi mang.sa dan perca.ya kejadian itu dilakukan sendiri mang.sa yang bekerja sebagai mekanik.

“Mang.sa yang sudah berkahwin dikatakan membeli minyak lalu mencurahkannya ke dalam kereta dan memba.kar dirinya.

“K3s diklasifikasikan sebagai ma.ti menge.jut dan forensik Jaba.tan B0mba dan PenyeIamat MaIaysia (JBPM) Terengganu juga sedang membuat sia.satan Ianjut bagi mengenal pasti pun.ca keba.karan itu,” katanya.

Semoga keIuarga tabah mnghadapi ujlan ini. Salam tak.ziah. AIFatihah

Sumber : hm

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pant4i Mexico, Ribu4n Ikan & Sotong Mati Terdampar

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pantai Mexico, Ribuan Ikan .& Sotong Mati Terdampar MEXICO …

Leave a Reply

Your email address will not be published.