Home / Islamik / Alhamdulillah..Sempat Ajar Adiknya Baca Iqra Ditepi Jalan Sambil Jual Belon,Semoga Allah SWT Murahkan Rezeki Mereka.
alhamdulillahsempat-ajar-adiknya-baca-iqra-ditepi-jalan-sambil-jual-belon,semoga-allah-swt-murahkan-rezeki-mereka.

Alhamdulillah..Sempat Ajar Adiknya Baca Iqra Ditepi Jalan Sambil Jual Belon,Semoga Allah SWT Murahkan Rezeki Mereka.

Alhamdulillah..Sempat Ajar Adiknya Baca Iqra Ditepi Jalan Sambil Jual Belon,Semoga Allah SWT Murahkan Rezeki Mereka.

Satu foto tvlar di me dia sosial memaparkan seorang budak lelaki yang dipercayai berjualan belon-belon animasi kartun sedang mengajar seorang budak yang lebih kecil untuk membaca Iqra.

Menurut Kumparan.com, dua kanak-kanak tersebut merupakan abang dan adik yang sedang meneliti buku Iqra di bawah gantungan belon animasi sehingga membuatkan ramai yang terharu melihat mereka.

Adik lelaki yang memakai kemeja putih dan selipar itu kelihatan begitu bersemangat ketika diajar oleh abangnya. Dia nampaknya begitu teliti memerhatikan buku Iqra yang dipegang oleh budak lelaki yang memakai baju hitam tersebut.

Menurut Kumparan, lokasi sebenar kedua-dua kanak-kanak itu menjual belon tidak dapat dipastikan namun menurut warganet, kedua-dua lelaki itu biasanya menjual di hadapan Top Swalayan, Kabupaten Kolaka, Sulawesi Tenggara.

“Anak ini menjual belon dan topeng setiap hari dengan adiknya di hadapan Pasar Raya Terata di Kabupaten Kolaka, Sulawesi Tenggara,” memetik komen @sofyan_anuggrah.

Perkongsian tersebut menjadi tu lar dan sehingga kini telah mendapat tanda suka melebihi 48 ribu. Warganet turut memberikan pelbagai respon yang kebanyakannya tersentuh melihat adik-beradik ini.

Sumber: siakapkeli via portalislamik

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

Kedah vs JDT: Harimau Selatan Cat4t Kemen4ngan Dengan 10 Pemain

Johor Darul Ta’zim (JDT) turun ke Stadium Darul Aman selaku juara Liga Super buat kali kesembilan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.