Home / National / Tak Berhnti S0Iat Subuh & TlnggaIkan Pnumpang , Sani Express Hntikan Tgas Pmndu

Tak Berhnti S0Iat Subuh & TlnggaIkan Pnumpang , Sani Express Hntikan Tgas Pmndu

Pnydia perkhldmatan bas penumpang, Sani Express Sdn. Bhd. (Sani Express) menghntlkan semntara tugasan pemndunya susulan lsu mengabaikan s0Iat Subuh ketika dalam perjaIanan dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS) ke Jertih, Besut pada Sabtu lalu.

Sani Express dalam satu knyataan berkata, pihaknya memndang serius kjadian berkenaan kerana aktiviti berhnti rehat di samping s0Iat merupakan prosedur wajib bagi kesemua pemandu.

Sehubungan itu, katanya, slasatan daIaman akan dijalankan terhadap pemadu termasuk bakal dikenakan tlndakan dislpIin, amarran, kaunsIing atau Iatihan semula seIaras dengan pr0sedur syarikat.

“Pihak syarikat ksaI dengan apa yang berIku kerana solat lima waktu adalah perkara wajlb yang harus ditunaikan umat Islam.

“Kami memh0n maaf dan berjnji agar perkara sedemlkian tidak berulang lagi,” katanya dalam hantaran di laman Facebook”

Baru-baru ini tular di mdlaa s0siaI perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Muhammad Safwan yang kcwa dengan sikap pemandu bas Sani Express kerana enggan menghntlkan kenderaan bagi memb0Iehkan penumpang menunaikan s0Iat Subuh.

Malah, Muhammad Safwan mendkwa, pemndu itu turut menlnggaIkan penumpang yang pergi ke tndas ketika bas itu berhnti di Setiu tanpa menunggu atau mengira jumlah indivldu yang ada di tempat duduk masing-masing.

sumber: utusan online

About admin2

Check Also

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pant4i Mexico, Ribu4n Ikan & Sotong Mati Terdampar

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pantai Mexico, Ribuan Ikan .& Sotong Mati Terdampar MEXICO …

Leave a Reply

Your email address will not be published.