Home / National / “Seorang remaja hiIang tangan sekelip mata”.Tak sempat tarik,tahu-tahu berkecal dah tangan
“seorang-remaja-hiiang-tangan-sekelip-mata”.tak-sempat-tarik,tahu-tahu-berkecal-dah-tangan

“Seorang remaja hiIang tangan sekelip mata”.Tak sempat tarik,tahu-tahu berkecal dah tangan

Betong: Seorang remaja lelaki kehiIangan jari tangan kiri akibat digiIis mesin tebu miliknya dalam kejadian di Taman Kenanga Indah, di sini, hari ini.

Jurucakap Balai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Betong dalam kenyataannya hari ini berkata, kejadian berlaku ketika remaja berusia 18 tahun itu mengapit air tebu sebelum tangan kirinya terjervt ke dalam mesin berkenaan.

“Sepasukan anggota dari BBP Betong bergerak ke kediaman m4ngsa sejurus menerima panggilan kecem4san berhubung insiden berkenaan pada 10.37 pagi.

Gambar hiasan

“Sejurus sampai di kediaman m4ngsa, tangan m4ngsa sudah dikeluarkan oleh rakannya dari mesin itu, namun kelima-lima jari tangan kiri mangsa mengalami kecederaan serius dan hampir putus,” katanya.

Menurut kenyataan itu, m4ngsa yang dalam keadaan Iemah dan kesak!tan dihantar ke H0spital Betong bagi diberikan raw4tan lanjut.

“Setakat ini, m4ngsa dilaporkan dalam keadaan stabil dan diberikan rawatan lanjut di h0spital,” katanya.

Admin : Sebut sahaja pasal mesin tebu,teringat pula sudah berapa banyak tragedl yang menimpa.Mesin ni perlukan fokus yang tinggi semasa dikendali. Tersilap sikit memang tinggi risik0nya.Semoga adik ni lekas sembuh dan redha dengam ketentuan ilahi.

Sumber : hm

PERHATIAN: Thepostbd.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pant4i Mexico, Ribu4n Ikan & Sotong Mati Terdampar

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pantai Mexico, Ribuan Ikan .& Sotong Mati Terdampar MEXICO …

Leave a Reply

Your email address will not be published.