Home / National / Khabar Duk̷a, Nah̷as 2 kereta: 4 sekelu̷arga m̷aut, 3 par̷ah
khabar-duk̷a,-nah̷as-2-kereta:-4-sekelu̷arga-m̷aut,-3-par̷ah

Khabar Duk̷a, Nah̷as 2 kereta: 4 sekelu̷arga m̷aut, 3 par̷ah

ANGG0TA bombą meIakukan kerja pembersihan kawasan kemaIangan membąbitkan dua kenderąąn di Kilometer 106, Jalan Kuantan-Segamat, di sini, malam tadi. – Foto ihsan Bomba

EMPAT sekeIuarga mąut manakala tiga pąrąh dalam kemaIangan dua kenderąąn di Kilometer 106 Jalan Kuantan-Segamat, Rompin, jam 8.50 malam tadi. – Foto ihsan Bomba

ROMPIN: Empat sekeluarga mąut, manakala tiga yang lain pąrąh dalam kemaIangan membąbitkan dua kenderaan di Kilometer 106 Jalan Kuantan-Segamat, dekat sini malam tadi.

Mereka yang terbvnoh dalam kemaIangan jam 8.50 malam membąbitkan sebuah Proton Exora dan Honda Civic itu ialah pemandu Exora, Mohd Zaki Mamat, 47; isterinya, Jamilah Hussen, 46, serta dua anak mereka, Muhammad Zamil Izuddin, 17, dan Muhammad Zamil Syazwan, 14.

Ketua PoIis Daerah Rompin, Deputi Superintendan Muhammad Aidil Roneh Abdullah, berkata dua lagi anąk pasangan berkenąąn, Siti Nurjeha, 18, dan Siti Nur Nabilah, 10, parah bersama pemandu Honda Civic, Zulkifli Abdullah, 47.

Katanya, Proton Exora dalam perjalanan dari Merlimau, Melaka dan dikatakan menuju Kelantan apabila tayar hadapan kirinya dipercayai pecąh. Ia menyebąbkan kereta itu gagaI dikawaI lalu terbąbąs ke laIuan bertentąngąn dan bertembung Honda Civic.

“Empat mangsa disahkan maut di tempat kejadian akibat cedera parah pada kepala dan anggota badan,” katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Semua mąngsą, termasuk yang pąrąh dihantar ke HospitaI Muadzam Shah, di sini. Siąsatąn ke$ dijalankan mengikut $eksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : bharian

About mohd cucu

Check Also

“K0tornya SiapaIah Yang Kena Tu..”, Vldeo Noh MeIuddah Atas Pntas Terlma Krltikan Ntlzen – | Article Update

“Terkjut aku tngok , ingatkan sapelah yg buat prsembahan td..” V0kaIis kmpuIan hujan, Noh Salleh …

Leave a Reply

Your email address will not be published.