Home / National / Memang Iayak digelar ‘king’.Toyota hiace punya besar pun boleh terbaring dibuatnya.
memang-iayak-digelar-‘king’toyota-hiace-punya-besar-pun-boleh-terbaring-dibuatnya.

Memang Iayak digelar ‘king’.Toyota hiace punya besar pun boleh terbaring dibuatnya.

Pagi tadi admin mendapat perkhabaran mengenai seorang penghantar parcel yang terlibat kemaIangan jalan raya sewaktu menjalankan tugas menghantar parcel.

KemaIangan melibatkan dua buah kenderaan iaitu sebuah perodua myvi dan sebuah van toyota hiace. Menerusi foto tersebut, jelas kelihatan toyota hiace tersebut ‘tvmbang’ aklbat perIanggaran tersebut.

Yang menjadi tumpuan sudah pastilah perodua myvi tersebut. Dengan nama joIokan king of highway yang diberikan netizen, memang benar lah myvi sebuah kenderaan yang hebat. Masakan tidak,smpai terbalik kej4dian van tersebut.

Tapi kasihan myvi tersebut remvk tervk pada bahagian hadapan. Mudah-mudahan mngsa terlibat tidak mengaIami keced3raan yang serius. Kata orang kereta r0sak tak apa boleh repair, ny4wa tidak boleh diganti.

Pvnca sebenar kemaIangan masih belum diketahui. Tiada kemaIangan jiwa dilaporkan. Setakat ini mangsa berkenaan memberitahu, beliau disondoI dari arah belakang.

Manakala lokasi kemaIangan dipercayai di Pelabuhan Klang berdekatan kawasan Industri Sultan Sulaiman. Umum mengetahui keadaan jalan raya di sana agak ses4k diwaktu awal pagi dan waktu puncak lewat petang berikutan kawasan tersebut merupakan dermaga dan terdapat gudang-gudang besar.

Admin nak pesan kepada anda semua,berhati-hatilah memandu. Ingat yang tersayang sedang menanti anda dirumah. Roadtax dan insurans jangan lupa perbaharui, andai kata terjadi perkara seperti ini anda taklah pening kepala nk keluar modal repair kenderaan itu.

Sumber : wasap

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kekecaman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

About mohd cucu

Check Also

Brunei akhirnya buka jamb4tan terpanjang Asean untuk kenderaan lu4r

Jambatan Sultan Haji Omar Ali Saifuddien, jamb’atan terpanjang di Asia Tenggara, di Brunei kini telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.