Home / National / Ride Trakhir Abg Razali, Yamaha MT07 Trbabas Kgaung AjaI Tercmpak Atas Batu
ride-trakhir-abg-razali,-yamaha-mt07-trbabas-kgaung-ajai-tercmpak-atas-batu

Ride Trakhir Abg Razali, Yamaha MT07 Trbabas Kgaung AjaI Tercmpak Atas Batu

Raub: Seorang lelaki m4ut selepas motosikal kuasa tinggi jenis Yamaha MT 07 yang ditunggangnya terb4bas ke dalam g4ung sedalam 15 meter di Kilometer 1 Jalan Tranum-Bukit Fraser di sini hari ini.

Al fatihah utk arwh abg Razali Halimi Innalillahi wa inna ilaihi rooji’un.

“Allahumma firlahu warhamhu wa`afihi wa`fu`anhu”, “Ya Allah, ampunilah d0sanya, berilah rahmatMu ke atas r0hnya, sejahtera dan maafkanlah dia serta Engkau tempatkanlah dia bersama dengan orang yang beramal soleh”.

Salam Tkziah buat keluarga Allahyrham – Wan Hasrul.

Ketua PoIis Daerah Raub, Superintendan Kama Azural Mohamed berkata, kejadian kira-kira pukul 1.30 tengah hari itu berlaku ketika mngsa, Razali Halimi,49, dalam perjalanan dari arah Raub ke Kuala Kubu Bharu, Selangor.

Apabila sampai di tempat kejadian penunggang motosikal hiIang kawalan ketika melalui selekoh dan terb4bas lalu terj4tuh ke dalam gaung di sebelah kiri jalan.

Akibat kem4langan tersebut mngsa mengalami keceder4an p4rah dan men1nggal dunia di tempat kejadian, katanya di sini hari ini.

Menurutnya, m4ngsa yang mengalami keceder4an p4rah di bahagian kepaIa dan kaki di bawa ke H0spital Raub untuk bdah s1asat.

Katanya, ke$ disi4sat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Pahang, Anuar Hassan berkata, b0mba yang bergegas ke tempat kjadian mendapati m4ngsa berada di dalam gaung sedalam 15 meter.

Katanya, pasukan b0mba melakukan operasi mengangkat mngsa naik ke atas dengan menggunakan pengusung dan tali. Al fatihah.

Sumber: MT

About mohd cucu

Check Also

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pant4i Mexico, Ribu4n Ikan & Sotong Mati Terdampar

Fenomena Air Pasang Merah ‘Misteri’ Landa Pantai Mexico, Ribuan Ikan .& Sotong Mati Terdampar MEXICO …

Leave a Reply

Your email address will not be published.