Home / Viral / MerdekaMalaysia / Apa yang jari anda boleh beritahu mengenai personaliti sebenar anda?
apa-yang-jari-anda-boleh-beritahu-mengenai-personaliti-sebenar-anda?

Apa yang jari anda boleh beritahu mengenai personaliti sebenar anda?

Apabila bercakap mengenai penemuan perubatan, nampaknya ia menjadi terlalu bersifat teknikal untuk kita faham. Samada demikian , atau ia merupakan perkara yang memberikan tekanan seperti fakta bahawa masih tidak terdapat lagi cara penyembuhan untuk penyakit kanser, bukan? Rupa-rupanya, kami telah menemui satu fakta yang menyeronokkan dan menarik untuk dikongsikan mengenai tubuh badan manusia ,sesuatu yang mungkin merupakan perkara baru untuk anda!

Dan ia bukan perkara yang sangat ketara seperti warna rambut anda atau jenis kumpulan darah anda – kami yakin anda pasti tertanya-tanya apakah ia sebenarnya.

Jari
Iya, kami bercakap mengebai tangan anda, terutamanya jari anda. Tiada siapa pun akan terfikir bahawa personaliti seseorang adalah berkaitan dengan anatomi tubuh badan manusia yang ini? Nampaknya, lama juga masa yang diluangkan untuk mengkaji mengenai penyelidikan ini. Terdapat fakta tersembunyi yang kita boleh dedahkan hanya berdasarkan panjang jari-jari anda.

Kunci untuk mendedahkan rahsia ini ialah perhubungan antara jari telunjuk dan jari manis. Jangan tertipu dengan gambar ini, kawan-kawan – ujian ini hanya boleh digunakan untuk kaum lelaki sahaja! Panjang jari berhubungkait dengan tahap hormon testosteron dalam badan. 3 jenis tersebut adalah A, B dan C seperti di dalam gambar.

Untuk sekilas pandang, para wanita juga boleh memanfaatkan maklumat ini. Bayangkan janji temu anda yang pertama!

A. Jari Telunjuk Pendek, Jari Manis Panjang
Nampaknya, lelaki yang kacak tergolong dalam kategori ini. Tampan dan mudah didekati – mereka cepat berkawan. Apabila bercakap mengenai mengambil kesempatan untuk berkawan dengan wanita, mereka boleh menjadi agak berani dan mendesak. Namun begitu, ciri ini membantu mereka dalam dunia perniagaan memandangkan mereka mempunyai bakat semulajadi untuk menjana wang pendapatan.

B. Jari Manis Pendek, Jari Telunjuk Panjang
Lelaki di dalam kategori ini nampaknya amat berkeyakinan tinggi dan sedikit hidup dalam sia-sia. Agak memelikkan, lelaki jenis ini nampaknya akan gigih bekerja apabila ditinggalkan keseorangan dan paling produktif apabile bekerja sendiri. Jika anda jatuh dengan seorang lelaki yang memiliki bentuk tangan seperti ini, sila bersedia untuk memulakan langkah pertama kerana mereka selalunya tidak pantas untuk mengajak seseorang keluar.

C. Jari Manis Dan Jari Telunjuk Mempunyai Panjang Yang Sama
Saiz jari yang seimbang nampaknya menunjukkan personaliti yang juga seimbang. Lelaki jenis ini adalah mempunyai hubungan yang sentris dan bersifat mesra, dan paling utama, mereka menghargai nilai kesetiaan. Mereka nampaknya menjadi harmoni dengan dirinya sendiri dan juga pada orang luar dan secara umumnya sangat mudah bergaul dan tidak banyak kerenah.

jangan di jadikan pedoman sekadar tekaan semata-mata, kebenaran hanya milik Allah S.W.T

Sumber: little trick

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: ThepostBd.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

pegawai-sprm-guna-as$6.94-juta-wang-rampasan-beli-aset-mewah-–-dpp

Pegawai SPRM guna AS$6.94 juta wang rampasan beli aset mewah – DPP

Penguasa Kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Shahrum Nizam baruddin telah menggunakan sebahagian wang rampasan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.