Home / Viral / Karipap / Biasa kena pindah je,kali ni tiada maaf 18 orang anggota terus kena buang.

Biasa kena pindah je,kali ni tiada maaf 18 orang anggota terus kena buang.

Johor Bahru: Seramai 18 pegawai rendah dan awam Kontinjen P0lis Johor dibuang kerja kerana melakukan pelbagai kesaIahan dalam tempoh Januari hingga bulan lalu.

Ketua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, hingga kini terdapat 11 lagi kess salah laku tatat ertib membabitkan pegawai rendah p0lis yang membolehkan tindakan buang kerja.

“Sebanyak 256 Kertas Si4satan Tatat ertib (KST) telah dibuka dan daripada jumlah itu, 228 KST telah selesai dengan pencapaian sebanyak 89 peratus,” ketika berucap pada majlis Perhimpunan Bulanan Ibu Pejabat Kontlnjen (IPK) Johor di sini hari ini.

Menurutnya, pihaknya tidak boleh berk0mpr0mi dengan mana-mana kakitangan yang melakukan saIah laku ketika bertugas.

Dalam pada itu, Ayob Khan berkata, dalam tempoh sama, indeks jena yah di Johor menurun 40 peratus kepada 4,036 kess berbanding 6,726 kes tahun lalu.

Katanya, penurunan 32.62 peratus juga dicatat bagi jena yah keker4san, manakala jena yah harta benda menurun 41.68 peratus.

“Jabatan Sia satan Jen4yah Nark0tik (JSJN) negeri berjaya menangkap 12,828 atas pelbagai kesaIahan d4dah serta meramp4s 12.38 tan d4dah yang bernilai RM375.93 juta, selain aset sindlket RM30.09 juta.

“Ini adalah ramp4san dan sitaan kedua tertinggi antara kontlnjen, termasuk kejayaan memb0ngkar lima makmal haram d4dah dan enam stor d4dah dengan nilai keseluruhan RM355.34 juta selain 20 sindlket penge daran yang ditvmpaskan,” katanya.

Bagi jena yah komersial, katanya, 2,764 kertas si4satan dibuka, berkurangan 27.4 peratus berbanding tahun lalu, yang menunjukkan keberkesanan tindakan pencegahan dan kesedaran orang ramai.

Admin memang sokong apa yang Dato Ayob khan ni.Kena tegas untuk mengelakkan lebih banyak salah laku terjadi.Yelah anggota pun manusia yang ada nafsu lagi-lagi bab duit.

Antara komen-komen netizen mengenai berita ini :

Sumber : hm

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: ThepostBd.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

“jaga-b4by-kita-ye-abg.”-baru-11buian-nikah,ibu-muda-dijempvt-liiahi-otw-puiang-ke-rvmah

“Jaga baby kita ye abg..” Baru 11buIan nikah, ibu muda dijemput lIIahi Otw puIang ke rvmah

Kulim : Dua wanita mavt selepas motosikal ditung’gang mereka terbablt dalam kemaIangan di Jalan Pa’ya …

Leave a Reply

Your email address will not be published.