Home / Viral / Karipap / Niat nak padam keb4karan tapi lain pula yang jadi apabila 3 dari anggota terkena letvpan
niat-nak-padam-keb4karan-tapi-lain-pula-yang-jadi-apabila-3-dari-anggota-terkena-letvpan

Niat nak padam keb4karan tapi lain pula yang jadi apabila 3 dari anggota terkena letvpan

JOHOR BAHRU, 12 DIS: Seorang pegawai b0mba dan seorang anggota pasukan tindakan kecema san (ERT) kilang cedeera parrah manakala seorang lagi pegawai bomba meIecur akibat terkena letupan ketika operasi memadam keb4karan di sebuah kilang memproses habuk kayu, di Segamat, semalam.

Ketua Balai B0mba dan PenyeIamat Bandar Baru Segamat Penolong Kanan Penguasa B0mba Mazuki Ismail berkata kesemua mereka adalah Pegawai B0mba Kanan II Khas Untuk Penyandang (KUP) Syed Putra Syed Mohd Al Atas, 52, Pegawai B0mba Mohd Firdaus Sulaiman, 32, dan anggota ERT kilang Mohamad Azuraini Mahrani, 40.

“Kita (b0mba) menerima panggilan kecem asan keb4karan pada 5.15 pagi. Semasa operasi pemadaman, berlaku satu letupan di tingkat tiga bangunan kilang pada kira-kira 10 pagi yang menyebabkan runtvhan pada struktur bangunan itu.

“Letvpan menyebabkan Mohd Firdaus dan Mohamad Azuraini yang berada di tingkat tiga terc4mpak kira-kira 10 meter ke tingkat bawah manakala Syed Putra yang berada di tingkat bawah meIecur di belakang kepala selepas terkena bahang letvpan,” katanya yang dihubungi Bernama hari ini.

Mazuki berkata Mohd Firdaus dan Mohamad Azuraini kini dir4wat di unit raw4tan rapi (lCU) H0spital Segamat manakala Syed Putra menerima raw4tan pesak!t luar di h0spital sama.

Beliau berkata keseluruhannya seramai 22 pegawai dan anggota Balai B0mba dan PenyeIamat Bandar Baru Segamat serta Labis terlibat dalam operasi pemadaman keb4karan di bahagian dandang laluan habuk kayu di tingkat tiga bangunan kilang tersebut.

“Operasi pemadaman tamat sepenuhnya pada 10.56 malam tadi, namun pvnca dan anggaran kerug!an sedang dislasat,” katanya.

Sumber : bernama

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: ThepostBd.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About mohd cucu

Check Also

“jaga-b4by-kita-ye-abg.”-baru-11buian-nikah,ibu-muda-dijempvt-liiahi-otw-puiang-ke-rvmah

“Jaga baby kita ye abg..” Baru 11buIan nikah, ibu muda dijemput lIIahi Otw puIang ke rvmah

Kulim : Dua wanita mavt selepas motosikal ditung’gang mereka terbablt dalam kemaIangan di Jalan Pa’ya …

Leave a Reply

Your email address will not be published.