Home / Semasa / Seorang Lelaki MAut Terkena Renjatan Elektrik

Seorang Lelaki MAut Terkena Renjatan Elektrik

Dengkil: Seo’rang lela’ki meninggal dun’ia selepas terken’a renjata’n elektrik di pre’mis pernia’gaan Taman Deluxe di sini, hari ini.

Peno’long Ka’nan Penguas’a Bom’ba dan Penye’lamat Cyber’jaya, Shafizol Mohd Nor berkata, lelaki berumur 30-an itu terkena renjatan elektrik ketika melalui kawasan kedai.

 

Menuru’tnya, keja’dian berlaku jam 10.30 pa’gi ketika bomb’a sedang mela’kukan kerja menyelamat penduduk di Taman Mas dan Taman Aman, di sini, untuk dipindahkan ke pusat pemindahan sementara (PPS).

Katanya, ketika angg’ota tiba mangsa kelihatan terbar’ing dan kerja menyelamat dilakukan menggunakan tali untuk menarik mangsa.

“Baga’imanapun mangsa disahkan meningg’l dunia dan mayat dibawa ke Hospital Putrajaya oleh ambulans Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM).

“Beriku’tan kejadian itu, bomba mengarahkan Tenaga Nasional Berhad (TNB) untuk mematikan bekalan elektrik di kawa’san itu bagi mengelak kemalangan berlaku,” katanya.

Sejak 3 pagi tadi, Ta’man Mas dan Tam’an Aman dinaiki air hampir dua meter menyebabkan penduduk berpindah dengan ban’tuan bomba, APM dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

 

Shafizol berkata, sese’tengah pendu’duk tidak memberi kerjasama untuk berpindah dan melakukannya di saat akhir walaupun diarahkan sejak semalam.

Katanya, pend’uduk beran’ggapan mereka sudah ting’gal lebih 12 tahun di kawasan itu dan tidak menjangka akan berlaku banjir besar.

“Pendu’duk per’lu mema’tuhi arahan pihak berkuasa kera’na ketika ini musim hujan berpanjangan dan air sungai juga meningkat termasuk pelepasan air emp’angan.

“Bomba juga berhada’pan mas’alah melakuk’an kerja menyel’amat kerana banyak kenderaan diletakk’an di bahu jalan raya sehingga menyukarkan untuk menu’runkan bot ketika menyelamat,” katanya.’

sumber HM

About admin2

Check Also

Kontraktor Diajar Teknik Sebutharga Tiruan, Industri Pembinaan Dilihat Penuh Memualkan | Article Update

Penawaran sebutharga sering dilakukan oleh pihak kerajaan sekiranya ingin membuka tender secara terbuka. Peluang tender …

Leave a Reply

Your email address will not be published.