Home / Semasa / 33 korban banjir di selangor dan pahang

33 korban banjir di selangor dan pahang

Selangor catat angka kematian tertinggi babit 24 mangsa banjir, setakat ini.

KUALA LUMPUR: Ju’mlah korb’an akib’at banjir di Selangor dan Pahang men’ingkat kepada 33, hari ini, berbanding 27 yang direkodkan semalam.

Selang’or mencat’at angka kemat’ian tertinggi, iaitu 24 man’gsa, mana’kala sembi’lan lagi mangsa korban banjir ditemukan di dua lokasi di Pahang.

Ketua Polis Sela’ngor, Datuk Arjunaidi Mohamed, berka’ta 14 mayat terb’abit ditemui di Shah Alam, Klang (tiga) dan Kajang (tiga), Sepang (dua), Kuala Se’langor (satu) dan Subang Jaya (satu)

Da’lam pada itu, tinjau’an Bern’ama di Hospital Shah Alam men’dapati pekara’ngan bilik mayat lengang dengan tiada waris mangsa banjir dilihat menunggu di Jaba’tan Forensik hospital itu bagi menuntut jenazah ahli keluarga mereka.

Sementara itu, korban banjir di Pahang pula memb’abitkan dua mangsa di Kua’ntan dan tujuh lagi di Bentong.

Keja’dian di Bento’ng mem’babitkan fenome’na kepala air di dua kawasan, iaitu di sebuah pusat peranginan dengan dua mayat telah dit’emukan, manakala seorang lagi dilaporkan hilang dalam insiden itu.

Dalam kejadian di Tele’mong, lima mayat telah dite’mukan, man’akala seorang lagi mangsa yang dipercayai hilang masih belum ditemui. – BERNAMA

About admin2

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.