Home / Viral / NewsHub / Subhanallah. Dengan izin Allah SWT, Kitab Suci Al Quran tidak basah walaupun seluruh rumah ditenggelami Air b4njir di Hulu Langat
(video)-subhanallah.-dengan-izin-allah-swt,-kitab-suci-al-quran-tidak-basah-walaupun-seluruh-rumah-ditenggelami-air-b4njir-di-hulu-langat

Subhanallah. Dengan izin Allah SWT, Kitab Suci Al Quran tidak basah walaupun seluruh rumah ditenggelami Air b4njir di Hulu Langat

Dengan izin Allah SWT Dua kitab suci al-Quran didakwa tidak basah walaupun seluruh sebuah rumah penduduk di situ ditenggelami b4njir di kawasan Hulu Langat, Selangor. Begitu juga dengan sehelai Rida’ yang menjadi kegunaan mereka.

Pendakwah bebas terkenal, Ustazah Asma’ Harun menerusi video siaran langsung di Facebook yang tular di media sosial sejak Isnin berkata, peristiwa tersebut membuktikan ada keajaiban bukti kekuasaan ALLAH walaupun dilanda musibah.

“Kita nak pergi sebuah rumah, bayangkan semua rumah dah tenggelam tetapi ada al-Quran yang tidak basah. Itu keajaiban Tuhan, al-Quran tidak basah tetapi semua harta benda terbalik, terpusing dan tenggelam tetapi kitab itu tidak basah,” Ustazah Asma Harun.


Mengulas lanjut, Ustazah Asma’ berkata, al-Quran tersebut seperti terjaga dan kering tidak disentuh air banjir.

“Antara keajaiban ini, dalam keadaan air sudah tenggelamkan rumah tetapi al-Quran selamat. ALLAH Akbar. Kita boleh tengok al-Quran ini, dua-dua kering. SubhanaALLAH. Bayangkan air dah tinggi dan kita boleh nampak meja ini ada selut.

Tuan-tuan bayangkan air dah berada pada tahap yang tinggi, dinding- dinding ada kesan lumpur dan al-Quran ini seolah-olah tidak terkena langsung air.


Membaca al-Quran bermakna seseorang itu sentiasa mengingati Allah SWT.

Satu perkara yang perlu sentiasa terpahat pada hati dan fikiran setiap Muslim adalah membaca al-Quran itu bukan hanya mampu memperoleh pahala bacaannya sahaja, malah ia bakal menjadi penyelamat, pelindung serta syafaat kepada pembacanya pada hari akhirat kelak.

Umamah al-Bahili meriwayatkan, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Bacalah al-Quran. Pada hari kiamat, ia akan memberi syafaat kepada orang-orang yang membacanya.” (Sahih Muslim)

Begitulah besarnya ganjaran membaca dan mendengar al-Quran. Apatah lagi sekiranya al-Quran itu difahami dengan mendalam isi kandungannya.

Sumber: SinarHarian

About mohd cucu

Check Also

berh3nti-kerja-j4ga-ibu,-dib4ias-rez3ki-berlip4t-kali-ganda-dengan-pulangan-rm10,000-hingga-rm15,000-sebulan-hasil-usaha-ternak-ayam

Berhenti Kerja Jaga Ibu, DibaIas Rezeki Berlipat Kali Ganda dengan Pulangan RM10,000 Hingga Rm15,000 Sebulan Hasil Usaha Ternak Ayam

DibaIas Rezeki Berlipat Kali Ganda Berhenti Kerja Jaga Ibu, Pulangan RM10,000 Hingga Rm15,000 Sebulan Mengusaha …

Leave a Reply

Your email address will not be published.