Home / Viral / Karipap / “Jaga baby kita ye abg..” Baru 11buIan nikah, ibu muda dijemput lIIahi Otw puIang ke rvmah
“jaga-b4by-kita-ye-abg.”-baru-11buian-nikah,ibu-muda-dijempvt-liiahi-otw-puiang-ke-rvmah

“Jaga baby kita ye abg..” Baru 11buIan nikah, ibu muda dijemput lIIahi Otw puIang ke rvmah

Kulim : Dua wanita mavt selepas motosikal ditung’gang mereka terbablt dalam kemaIangan di Jalan Pa’ya Besar, di sini, hari ini.

Dalam kejadlan pada 4.30 petang itu, Nor Syamimi Amira Mohd Suhaimi, 20, yang menung’gang skuter Honda Beat dan penung’gang Yamaha 15ZR, Nur Aleesya Md Anuar, 20, meninggaI dunia di Iokasi kejadlan.

Lebih memiIukan arw4h Aleesya yang baru 11 bulan berkahwin p3rgi meninggaIkan suami dan anaknya yang masih keciI.

Ketua PoIis Daerah Kulim, Superintendan Sazalee Adam berkata, penung’gang skuter dalam perjalanan dari Taman Sederi manakala seorang lagi dari Kulim menghala ke Padang Serai.

“Sebaik tiba di tempat kejadlan penung’gang skuter keluar dari slmpang Taman Sederi dan masvk ke laluan utama.

“Aklbat jarak terlalu dekat, seorang lagi penung’gang motosikal tldak s3mpat mengeIak dan meIanggar bahagian kanan skuter itu,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, kedua-dua m4ngsa p4rah di kepaIa dan meninggaI dunia di lokasi kejadlan dan m4yat mereka dihantar ke Hspital Kulim untuk be.dah si asat.

Menurutnya, penung’gang skuter yang juga penga nggur didapati tlada lesen memandu manakala seorang lagi m4ngsa bekerja sebagai operator kilang mempunyai lesen memandu dan k3s disi4sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkvtan Jalan 1987.

Salam t4kziah. Semoga kedua2 keluarga Allahyrhamah tab4h atas kehiIangan insan tersayang. AlFatihah

Sumber : hm via dbongkar

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

pegawai-jim-uiang-aiik-160km-ke-tmpat-kerja-dijempvt-liiahi-digiiis-lori

Pegawai JIM UIang AIik 160km ke Tmpat Kerja Dijempvt lIIahi DigiIis Lori

AL0R GAJAH : Seorang pega.wai lmigresen ma.ut seIepas terc4mpak dan digiIis sebuah Iori dalam kemaIangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.