Home / Viral / MediaViral / [Video] Wanita BersaIin Dalam Banjir, Jiran2 Bantu Redah Air Paras Ieher SeIamatkan BAYl
[vldeo]-wanita-bersaiin-dalam-bnjir,-jiran2-bntu-red4h-air-paras-ieher-seiamatkan-bayl

[Video] Wanita BersaIin Dalam Banjir, Jiran2 Bantu Redah Air Paras Ieher SeIamatkan BAYl

Mangsa2 bnjir yang berlaku di beberapa buah negeri di Semenanjung Malaysia khususnya di Selangor telah membuatkan ramai rakyat Malaysia terkesan.

Mana tidaknya keadaan mereka yang terptus bekalan makanan dan ada juga yang masih terperngkap didalam bnjir membuatkan warganet yang melihat berasa h1ba lebih-lebih lagi banyak video tuIar di media sosiaI.

Mahu bersaIin dalam bnjir

Salah satunya adalah perk0ngsian daripada seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @tutynooamalina apabila memuat naik video keadaan mereka cuba membantu seorang wanita yang ingin bersaIin dalam rumahnya yang ditenggeIami air.

Dalam perk0ngsian video tersebut, dapat didengar bunyi suara b4yi men4ngis dan jer1tan meminta toIong seorang wanita.

Jiran tetangga yang berada berhampiran wanita tersebut juga segera memanjat temb0k dan meredah bnjir separas Ieher untuk menghulurkan bntuan.

Syukur, wanita tersebut akhirnya selamat meUahirkan b4yi walaupun dalam keadaan sangat tidak selesa.

Perk0ngsian yang dibuat oleh @tutynooramalina itu telah mendapat perhatian ramai kerana berasa smpati dengan situasi yang dihadapi oleh wanita tersebut.

Bersalin di rumah dalam keadaan air bnjir di paras yang membhayakan memang sesuatu yang sukar lebih-lebih lagi tanpa sebarang persediaan yang cukup.

Sumber: TikT0k @tutynooramalaina, omm

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

Pondok Daif Dan Tidur Beralaskan P4pan, Majikan Tindas Pekerja Kil4ng Di Melaka Terbongkar

Dalam operasi bersepadu ‘Ops Rumah Pekerja’, pekerja kilang pengeluar telur. ayam di Masjid Tanah, Alor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.