Home / Viral / MediaViral / [VlDEO] Hilang 9 Branak KemaIangan: Suami Diserap Jadi Staf Tetap, Anak Dapat Tajaan Belajar

[VlDEO] Hilang 9 Branak KemaIangan: Suami Diserap Jadi Staf Tetap, Anak Dapat Tajaan Belajar

Lelaki yang kehiIangan isteri dan lapan anaknya ak1bat kemaIangan jalan raya di Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite), Sabtu lalu diserapkan sebagai kakitangan sepenuh masa SIRIM Berhad.

Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, Abd Razak Majit yang terselamat dan mengalami keced3raan merupakan pengawal keselamatan k0ntrak sebelum ini.

“Pengurusan SIRIM bersetuju agar Encik Abdul Razak diserapkan sebagai kakitangan tetap berbanding sebagai pekerja kontrak SIRIM sebelum ini,” katanya ketika menziarah kediaman Abdul Razak di Kampung Padang Jawa, Shah Alam, semalam.

Azmin menjelaskan, satu-satunya anak Abd Razak yang masih hdup iaitu Haikal Faiz juga akan ditanggung sepenuhnya dalam perbelanjaan pendidikan oleh SIRIM dan MITI.

“SIRIM dan MITI akan menanggung sepenuhnya perbelanjaan pendidikan satu-satunya anak yang tidak terlibat dalam n4has itu, Haikal Faiz.

“InsyaAllah, MITI akan terus memastikan kebajikan Encik Abdul Razak dan Haikal Faiz tidak akan diabaikan.

Semoga komitmen SIRIM ini akan dapat membantu Haikal Faiz mencapai impiannya dan memudahkan urusan Encik Abdul Razak.

“Walaupun tidak berada di tempat mereka, tapi saya dapat merasai kesdihan dan kehiIangan yang dialami dua beranak ini,” ujarnya.

Tambah Ahli Parlimen Gombak itu, beliau kagum dengan ketabahan dan ketahanan emosi Abd Razak apabila berdepan dugaan kehiIangan sembilan orang tersayang apatah lagi kediamannya turut dinaiki air.

“Paling menyentuh perasaan saya apabila beliau memberitahu, walaupun perit untuknya menerima kenyataan yang berlaku..

“..tapi beliau reda dengan ujian Allah SWT dan berdoa supaya roh isteri serta anak-anaknya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

“Haikal Faiz juga walaupun masih muda tetapi cukup kuat dan mampu menerima apa yang berlaku ini.

Semoga Haikal Faiz dapat menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada keluarga.

“Jangan pernah lupa untuk mendoakan arwh ibu dan adik beradiknya yang telah prgi bertemu Ilahi,” k0ngsinya.

Terdahulu, kereta Proton Wira dinaiki keluarga mereka mengalami ker0sakan sebelum berhenti di tepi jalan namun dipercayai diIanggar sebuah treler.

En Abdul Razak,mangsa kemalangan yang mengorbankan 9 orang keluarganya adalah pengawal keselamatan kontrak SIRIM(Agensi MITI). Hari ini,kami telah mengambil beliau sebagai kakitangan tetap.

Kami juga akan menanggung pendidikan anaknya yang tidak terlibat dalam nahas itu, Haikal. pic.twitter.com/7Y4kW1kyWQ

Sumber: Faceb0ok Azmin Ali, OMM

Article Update menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

Dakwa Tiada Ambulans, Keluarga Usung Jenazah Sejauh 3km Guna Kain Pelekat

Dakwa Tiada Ambulans, Keluarga Usung Jenazah Sejauh 3km Guna Kain Pelekat Baru-baru ini tular satu video …

Leave a Reply

Your email address will not be published.