Home / Viral / NewsHub / Kisah seorang lelaki yang gemar bersedekah, Pengakhirannya beliau dijemput semasa bersujud dalam Tahajjud… Al Fatihah (Dibaca dan sedekahkan buat arwah)
kisah-seorang-lelaki-yang-gemar-bersedekah,-peng4khirannya-beliau-dijemput-semasa-bersujud-dalam-tahajjud…-al-fatihah-(dibaca-dan-sedekahkan-buat-arwah)

Kisah seorang lelaki yang gemar bersedekah, Pengakhirannya beliau dijemput semasa bersujud dalam Tahajjud… Al Fatihah (Dibaca dan sedekahkan buat arwah)

Impian setiap umat muslim pastilah ingin meningg4l dalam keadaan khusnul kh0timah. Dalam islam, khusnul kh0timah bermaksud keadaan dimana manusia meningg4l dalam cara terbaik dan memper0leh kemulian di sisi Allah Ta’ala.

Baru-baru ini, dimaklumkan Pengerusi Kesatuan India Muslim Terengganu, Mohamed Salahudin Shahabudin, 54, menghembvskan na.fas ter4khir ketika sujud solat tahjud di hspital di Kuala Lumpur.

Difahamkan, tiga hari lalu arw4h telah dimasukkan ke h0spital akib4t sera.ngan jantvng. Arw4h sangat dikenali sebagai seorang yang aktif dengan kerja kebajikan.

Suka sangat bersedekah.

Malah, semasa hidupnya arw4h memang suka bersedekah dan jar4ng sekali dia menoIak permintaan sesiapa sahaja yang memohon svmbangan sama ada melalui persatuan atau peribadi.

Sempat berpesan, j4ngan tinggaI sedekah.

Dimaklumkan juga, beberapa hari sebelum meningg4l arw4h sempat berpesan agar sentiasa memberi sedekah dan berkongsi rezeki dengan orang lain.

“Rezeki bukan milik kita tetapi milik Allah, jadi kita jan.gan s0mbong atau kedekvt untuk memberi, InsyaAllah kita akan terus menjadi pemberi…”

Cukup indah pemer.gian insan ini, Allah men4rik ny4wa ketika sedang dalam beribadat dan bersujud kepada Allah. Semoga khusnul khatimah miliknya.

Sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah buat arwah di atas kebaikan dan kemurahan hatinya yang gemar bersedekah semasa hayatnya. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan tenang di negeri abadi.

Sumber : Harian Metro via omm / CN

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

berh3nti-kerja-j4ga-ibu,-dib4ias-rez3ki-berlip4t-kali-ganda-dengan-pulangan-rm10,000-hingga-rm15,000-sebulan-hasil-usaha-ternak-ayam

Berhenti Kerja Jaga Ibu, DibaIas Rezeki Berlipat Kali Ganda dengan Pulangan RM10,000 Hingga Rm15,000 Sebulan Hasil Usaha Ternak Ayam

DibaIas Rezeki Berlipat Kali Ganda Berhenti Kerja Jaga Ibu, Pulangan RM10,000 Hingga Rm15,000 Sebulan Mengusaha …

Leave a Reply

Your email address will not be published.