Home / Inspirasi / Wanita sedang k0ma mengalirkan air mata setiap kali dapat sentuh anaknya. Si anak yang meragam diam bila diletakkan sebelah ibunya
wanita-sedang-k0ma-mengalirkan-air-mata-setiap-kali-dapat-sentuh-anaknya.-si-anak-yang-meragam-diam-bila-diletakkan-sebelah-ibunya

Wanita sedang k0ma mengalirkan air mata setiap kali dapat sentuh anaknya. Si anak yang meragam diam bila diletakkan sebelah ibunya

Air mata mengalir setiap kali sentuh anak, itulah yang dialami oleh seorang wanita yang k0ma akibat daripada kes keg4n4san rumahtangga seperti mana yang dilaporkan melalui laman berita harian metro.

JAHIDAH bersama anaknya masih dalam keadaan terlantar di katil. FOTO Ihsan Fauziah Nordin.
Seremban: “Walaupun tangannya meng3ras, kami cuba bawa tangannya menyentuh bayi itu dan setiap kali melakukannya pasti air matanya akan mengalir,” kata adik kepada Jahidah Nordin, wanita yang k0ma selepas dipuk0l suaminya dalam kejadian pada Mei tahun lalu.

Fauziah Nordin, 40, berkata keadaan Jahidah, 43, masih tidak boleh bergerak dan hanya terl4ntar di katil serta masih belum melihat anaknya, Eshan Nufail yang dilahirkan pada 30 November lalu.

“Kakak masih tidak boleh bergerak dan bercakap dan hanya terl4ntar di katil, malah dia juga tidak dapat memberikan maklum balas apabila ditanya atau sebagainya.

“Namun terdapat tanda dia memahami percakapan atau pertanyaan kami berdasarkan bahasa tubuh apabila dia kerap mengalirkan air mata.


“Walaupun tangannya menger4s, kami cuba bawa tangannya menyentuh bayi itu dan setiap kali melakukannya pasti air matanya akan mengalir,” katanya di sini, hari ini.

Jahidah melahirkan anaknya di Hospital Tuanku Ja`afar (HTJ) Seremban di sini, pada 30 November lalu melalui pemb3dahan.

Fauziah berkata, Eshan berada dalam keadaan sihat dengan diberikan susu formula, malah berat badannya juga bertambah.

“Melihat keadaan kakak, memang rasa seb4k kerana keadaan ini sudah berlarutan lebih enam bulan, namun saya dan ahli keluarga lain akan terus menjaganya sehingga dia pulih

“Jahidah mengalami masalah di tekak yang mungkin menyebabkan dia sukar mengeluarkan suara namun keadaan itu dalam pemantauan pihak kesihatan,” katanya.

Menurutnya, sehingga kini gaji Jahidah tidak dapat dikeluarkan daripada bank kerana dipercayai berkaitan dengan masalah di bank dan urusan mahkamah.

“Buat masa ini kami terpaksa bergantung kepada bantuan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM),” katanya.

Harian Metro pada Mei lalu melaporkan penjawat awam berusia 43 tahun yang bertugas di sebuah jabatan kerajaan di Johor dilaporkan dikejarkan ke H0spital Sultanah Aminah (HSA), Johor Bharu, Johor selepas dipercayai diced3rakan suaminya pada 4 Mei lalu.

Si Ibu Masih K0ma, Bayl Meragam Terus Senyap Bila Letak Di Pangkuan Ibu

Bagi mereka yang mengikuti kisah m4ngsa kg4nasan rumah tangga Jahidah Nordin, pasti mengetahui bahawa wanita itu sudah melah1rkan bay1 sulungnya secara pembed4han bulan lalu.

Terbaharu, adik m4ngsa Fauziah Nordin yang aktif mengemas kini perkembangan anak beran4k tersebut melalui media sosial sekali lagi menjadi perhatian warganet di aplikasi TikTok.

Fauziah memuat naik satu video memaparkan bay1 lelaki itu, J Eshan Nufail dikatakan mer4gam namun h1lang tang1san selepas diletakkan di sisi ibu yang masih terlant4r k0ma di atas katil.

Menurut Fauziah, bayi mesra dipanggil Nufail itu terus lena apabila berada di sebelah ibunya yang sudah tidak sed4rkan diri sejak tahun lalu akibat keced3raan par4h selepas disy4ki diblas4h oleh suami.

“Nufail meragam tadi. Bila letak tepi ibu, lena dia tidur. Rindu ibu rupanya. Nufail nak pelvk ibu ye, ibu tak boleh lagi.
“Mummy (gelaran Fauziah) yang akan pelvk Nufail selalu, pengganti ibu. Walaupun mummy bukan ibu kandvng,” tulisnya dalam video berdurasi hampir seminit itu.

Selain video berkenaan, terdapat beberapa lagi posting mengundang rasa seb4k warganet yang bers1mpati dengan pender1taan dihadapi m4ngsa berusia 43 tahun itu.

Nufail & ibu

Terdahulu, m4ngsa yang ketika kejadian sedang ham1l empat minggu dilaporkan ced3ra di kep4la dan tengk0r4knya terp4ksa dibvang ak1bat pendar4han, manakala r4hang, tul4ng belakang serta rusvk pula ret4k.

Difahamkan, svspek Rosmaini Abd Raof yang melakukan perbvatan kej4m itu di sebuah pangsapuri di Kampung Aman, Larkin pada 4 Mei lalu sudah did4kwa di Mahkamah Sesyen di Johor Bahru, 17 Jun lalu.

Sumber: Harian metro & Malaysia reporter

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

‘Hormat Seni Silat’ – Pesilat Kristian Ini Ded4h Sebab Pakai Tudung Ketik4 Kejohanan

Pesilat negara, Merrywati Manuil telah memenangi pingat emas Kejuaraan Pencak.Silat Dunia Ke-19 yang berlangsung di …

Leave a Reply

Your email address will not be published.