Home / Viral / MerdekaMalaysia / Azizulhasni tolak tawaran yang sangat lumayan demi Malaysia tercinta
azizulhasni-tolak-tawaran-yang-sangat-lumayan-demi-malaysia-tercinta

Azizulhasni tolak tawaran yang sangat lumayan demi Malaysia tercinta

Jaguh berbasikal trek kebangsaan, Datuk Mohd Azizulhasni Awang mendedahkan di awal penghijrahan ke Melbourne, beliau pernah mendapat tawaran daripada pasukan Professional Drapac.

Melihat kebolehan “The Pocket Rocketman” sebagai pemecut di trek dan juga lebuhraya, pengasas Professional Drapac iaitu Michael Drapac sendiri yang mengutarakan idea kepada John Beasley untuk ‘meminang’ beliau.

Azizulhasni ditawar wang dan kemasyhuran

azizulhasni

Beliau juga beberapa kali diberikan tawaran oleh Japanese Keirin Association (JKA) untuk berlumba Keirin di negara itu.

Menjadi cita-cita setiap pelumba Keirin untuk dipilih dan berlumba disana, peluang untuk mengaut wang kemenangan yang besar juga adalah antara yang ditawarkan jika berlumba di siri perlumbaan di sana.

Bukan itu sahaja, pemenang pingat Perak Sukan Olimpik Tokyo 2020 ini banyak kali ditawarkan untuk berlumba di perlumbaan jemputan di Eropah seperti Six-day track series yang terkenal di benua sana.

Tetapi, semua tawaran lumayan dan kemasyhuran yang diterima ditolak dengan cara baik. Kenapa?

Saya sedia maklum yang Malaysia telah membuat banyak pelaburan untuk memastikan saya berada di mana saya telah berada pada hari ini. Oleh itu, saya sentiasa pastikan setiap wang yang dilaburkan akan saya cuba untuk balas balik baik dari segi pencapaian, pengorbanan mahupun memberi kembali (giving back) kepada masyarakat dan juga negara tercinta.. Demi-Mu Malaysia

Katanya, beliau terpaksa tolak kerana mengutamakan tanggungjawab kepada pasukan negara tercinta.

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

pegawai-sprm-guna-as$6.94-juta-wang-rampasan-beli-aset-mewah-–-dpp

Pegawai SPRM guna AS$6.94 juta wang rampasan beli aset mewah – DPP

Penguasa Kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Shahrum Nizam baruddin telah menggunakan sebahagian wang rampasan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.