Home / Viral / Baru Viral / Pejualan Nasi Lemak ‘Sim Card’ Semakin Menjadi-jadi

Pejualan Nasi Lemak ‘Sim Card’ Semakin Menjadi-jadi

Nasi lemak semenangnya sangat sinonim dan merupakan satu simbolik untuk negara Malaysia. Rata-rata rakyat di negara ini, sangat menggemari nasi lemak dan sering menjadikan juadah ini sebagai sarapan untuk memulakan pagi dengan bertenaga.

Nasi lemak ini sememangnya sedap untuk dimakan, tetapi pembuatannya sangat leceh dan memerlukan masa yang agak lama. Disebabkan itu, ramai memilih untuk membeli nasi lemak yang dijual sama ada di warung ataupun tepi jalan.

Nasi lemak dengan telur dadar sim card?

Disebabkan harga barang ᴍᴇɴᴛᴀʜ yang agak tinggi, ada peniaga sanggup mengambil jalan singkat untuk meraih keuntungan dengan menjual makanan dengan kuantiti dan kualiti yang tidak memadai.

Melihat kejadian di Twitter, dilihat ramai netizen Malaysia ᴍᴇɴɢᴇʟᴜʜ dengan nasi lemak yang mereka beli, kerana ada penjual yang sanggup letak telur dadar sangat nipis.

Ramai yang dah terkena!

Kejadian sepeti ini bukan berlaku pada seorang individu sahaja, tetapi turut dirasai oleh individu yang lain. Sebagai bukti, beberapa koleksi gambar nasi lemak bersama telur sim card turut mereka sertakan.

“Ada sesiapa yang ʜɪʟᴀɴɢ sim card?”

Reaksi netizen diterima sangat menghiburkan!

Ekoran dengan ‘ᴍᴀꜱᴀʟᴀʜ’ ini, ramai juga dilihat memberi reaksi mengenai nasi lemak dengan telur yang persis sim card ini. Malah ada juga yang berpendapat, peniaga sepatutnya lebih jujur dalam menjalankan peniagaan mereka.

“Nasi lemak Hj Bakhil ni”

Kalau kena tiup mesti ᴍᴇʟᴀʏᴀɴɢ!

Sejujurnya, perkara seperti ini lebih baik dielakkan. Walaupun makanan tersebut dijual dengan harga yang murah, ini tidak bermakna kualiti dan kuantiti makanan tersebut dipandang remeh.

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

Rizab antarabangs4 Bank Negara Malaysia susut dibaw4h AS$110 Bilion

Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia (BNM) berjumlah AS$109.2 ,bilion pada 15 Jun 2022, kata bank …

Leave a Reply

Your email address will not be published.