Home / Viral / Baru Viral / Ditanya Soal Jodoh, Anuar Zain Dilihat Tidak Cepat Melatah Kerana Sudah Lali Dengan Soalan Sedemikian.

Ditanya Soal Jodoh, Anuar Zain Dilihat Tidak Cepat Melatah Kerana Sudah Lali Dengan Soalan Sedemikian.

Anuar Zain seorang penyanyi yang terkenal dengan kelunakkan suaranya yang amat berlemak dan merdu.

Dengan lagu-kagu popular seperti Sedetik Lebih, Lelaki Ini, dan Keabadian Cinta, lagu-lagu mendayu dari Anuar Zain ini cukup mengasyikkan.

Namun di usia kini yang sudah mencecah 51 tahun, orang ramai mula bertanya, bilakah agaknya penyanyi ini akan bertemu jodoh.

Sering ditanya tentang soal jodoh, Anuar Zain dilihat tidak cepat melatah kerana sudah lali dengan soalan sedemikian.

Anuar juga selesa apabila bercerita tentangnya. Jelasnya, jodoh ini merupakan sesuatu yang bukan dapat dikawal olehnya tetapi semuanya dirancang oleh Allah.

Ini komennya kepada portal Hijabista.

“Tentang perkara melibatkan jodoh, itu kita tak boleh merancang. Mungkin jika jodoh saya belum tiba di sini, Allah akan tentukan jodoh saya di alam selepas ini.”

“Semua manusia sudah tentu ada pasangannya sendiri, itu janji dari Yang Maha Esa kepada kita semua, dan ianya rahsia.”

Anuar Zain juga sentiasa berdoa, supaya Allah akan memberikan jodoh kepadanya dan juga keluarganya.

Jodoh boleh ditungu, awal atau cepat semuanya sudah tentu ada hikmahnya.

“Jika Allah dah pilih jodoh saya satu hari nanti, sudah tentunya saya akan terima dengan terbuka hati. Saya selalu doa, diberikan pasangan yang baik dari semua aspek. Yang pentingnya, jodoh saya mesti terima saya dan family, begitu juga sebaliknya.”

Nama Anuar Zain masih lagu kukuh di industry seni tanah air. Setiap tahun memang ada saja show dari adik kepada Ziana Zain ini. Suaranya turut akan memukau kepada sesiapa saja yang mendengarnya.

Jelas Anuar Zain, dia sentiasa melakukan tiga amalan ini untuk semua perjalanan berjalan lancar iaitu jaga hubungan dengan Tuhan, jaga hubungan dengan manusia dan selalu bersyukur serta redha.
Video :

Sumber:news.tell

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: thepostbd.com  tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

“Talent Memang Top Notch,” Lakon Semula Babak Filem Mat Kilau, Video Pendek Murid Sekolah Rendah Ini Dipuji Ramai

“Talent Memang Top Notch,” Lakon Semula Babak Filem Mat Kilau, Video Pendek Murid Sekolah Rendah Ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published.