Home / Viral / MediaViral / [VlDEO] Remaja Dimndikan Seperti Jnazah Berdamai Dengan Ajk Msjid, Mnta Maaf Dengan Datuk
[vldeo]-rmaja-dimndikan-seperti-jnazah-berdamai-dengan-ajk-msjid,-mnta-m4af-dengan-datuk

[VlDEO] Remaja Dimndikan Seperti Jnazah Berdamai Dengan Ajk Msjid, Mnta Maaf Dengan Datuk

Remaja yang dikenali sebagai Daniel Iskandar, 19 sebelum ini tuIar apabila video dia dimndikan seperti jnazah oleh ahli kariah masjid kerana cuba mencvri tabung msjid menjadi sorotan ramai.

Daniel juga telah dibawa ke balai poIis dan pihak mhkamah telah menjtuhkan hkuman 10 hari serta dnda sebanyak RM4,000. Walau bagaimanapun, hkumannya telah diganti dengan melakukan khidmat masyarakat selama 120 jam atau enam bulan.

Pertemuan dengan ajk masjid

Disebabkan itu juga, berlaku pelbagai kontr0versi selepas kenyataan-kenyataan daripada pihak terIibat disaIah tafsir sesetengah individu hingga ada fakta yang mulai dit0kok tambah.

Jadi, bagi menjernihkan keadaan, pihak masjid Al Islahiah telah mengadakan pertemuan dengan remaja berkenaan untuk sama-sama berdamai dan membantu Daniel menjadi insan yang lebih baik.

Datuk lihat perubahan sikap cucunya
Menerusi laporan dari Kosmo!

Datuk kepada remaja itu, Rosli Sidek, 65 memaklumkan yang dia berasa gembira apabila melihat perubahan yang begitu ketara dalam diri Daniel sejak peristiwa tersebut.

Saya nampak perubahan dalam diri Daniel Iskandar selepas terpalit dengan kejadian cubaan mencvri tbung masjid.”

“Saya bagi pihak cucu saya ingin berterima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam rundingan ini sehingga ia berjaya mencapai kata sepakat untuk bermaafan antara satu sama lain. jelasnya.

Dah datang jumpa mohon m4af

Dia juga memaklumkan yang remaja berkenaan telah bertemu dengannya dan bersungguh-sungguh memohon m4af diatas apa yang berlaku.

Sebagai seorang datuk, dia sedia mem4afkan perbuatan cucunya apabila melihat kesungguhan remaja tersebut memohon m4af dan berubah menjadi lebih baik berbanding sebelum ini.

“Cucu saya juga ada berjumpa dengan saya dan bersungguh-sungguh memohon kem4afan selain tidak mahu mengulangi kesiIapan sama.

“Saya sendiri telah mem4afkan dia dan nampak perubahannya yang cukup insaf dengan tingkah lakunya sebelum ini,” katanya.

Walau bagaimanapun, Rosli sama sekali tidak mahu menyaIahkan mana-mana pihak namun tdak menolak kemungkinan tindakan yang dilakukan oleh cucunya adalah disebabkan terpngaruh dengan segelintir rakan.

“Saya tidak mahu menunding jari kepada mana-mana pihak namun berkemungkinan dia tersaIah pilih rakan untuk bergaul.

“Namun semuanya sudah berakhir, tidak perlu untuk mengungkit kisah lama dan jadikan perkara ini sebagai pengajaran,” kata bekas pekerja Utusan di Bangi tersebut.

Setakat ini, Daniel masih diambil oleh Jabatan Kbajikan Masyarakat dan ditempatkan di sebuah pusat jagaan untuk proses pemuIihan.

Sumber: Kosmo! (Muhd Afiq Al-Hafiz Mat Yusof), Instagram Kosmo Online, OMM

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: thepostbd.com  tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

Pondok Daif Dan Tidur Beralaskan P4pan, Majikan Tindas Pekerja Kil4ng Di Melaka Terbongkar

Dalam operasi bersepadu ‘Ops Rumah Pekerja’, pekerja kilang pengeluar telur. ayam di Masjid Tanah, Alor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.