Home / Semasa / Pelanggan Persoal Definisi ‘Layan Diri’ Cawangan Francais Makanan Segera Ini, Kena Lap Meja Sendiri

Pelanggan Persoal Definisi ‘Layan Diri’ Cawangan Francais Makanan Segera Ini, Kena Lap Meja Sendiri

Seorang pelanggan restoran makanan segera Burger King yg ingin menjamu selera bersama keluarganya terkejut k3rana terpaksa lap meja sendiri sebelum makan.

Kejadian yg dialami oleh Muhamad Nasron Nasir tersebut telah dikongsi olehnya melalui satu hantaran di Facebook.

Apabila ditanya, pekerjanya hanya memberi penerangan bahawa cawangan Burger King tersebut merupakan restoran ‘layan diri’.

Beliau turut terpaksa membersihkan & menadah sisa makanan di atas meja utk dibuang ke dalam tong sampah terlebih dahulu.

Kain lap yg digunakan pula direndam di dalam sebuah bekas & mana-mana pelanggan yg ingin menggunakannya perlu ‘layan diri’ utk memerah dulu kain lap tersebut.

Sehingga kini, pihak Burger King Malaysia masih belum membuat ap4-ap4 kenyataan rasmi mengenai insiden ini di Facebook rasminya.

Ikuti pengalaman kurang enak Muhamad Nasron Nasir & keluarganya di Burger King tersebut.

Tangkap layar dari Facebook Muhamad Nasron Nasir– Tangkap layar dari Facebook Muhamad Nasron Nasir

Kami sekeluarga jarang makan kat Burger King.

So, hari ni kebetulan isi minyak, terus nak try sebab ada restoran Burger King kat stesen isi minyak ni.

Lain macam pengalaman makan kat Burger King kali ni.

Tak pasti, semua Burger King pengalamannya sama or this particular outlet je berbeza, mungkin kurang pekerja barang kali.

Kenapa saya kata lain macam?

Sebab meja tak dilapkan & dikemaskan serpihan (remah) makanan & titisan-titisan air atas meja pun tak lap.

So, Masviona Muhamad pun mintalah staff sana tolong lapkan.

“Oh.. kedai kami self service cik.” Kata seorang staffnya.

Ok, ingatkan maksud self service hanya utk order. Dan sudah menjadi kebiasaan utk pelanggan buang bekas-bekas makanan selepas makan ke dalam tong sampah & simpan tray.

Tapi ni kali, level definisi self service dah up.

Tangkap layar dari Facebook Muhamad Nasron Nasir– Tangkap layar dari Facebook Muhamad Nasron Nasir

“Ya cik, lap meja pun self service. Atas tu ada kain & sabun.” Begitulah lebih kurang explanation staff sana.

Bukan je Masviona kehairanan, saya pun kehairanan.

Sampaikan lap meja pun kena buat sendiri.

Umum tau, kalau nak lap meja kenalah pakai kain lembab.

Depa sediakan bekas air & kain terendam dalam bekas tu. So, kenalah perah segala bagai. Haduii nak kena perah kain plak sebelum nak makan ni.

Dan remah makanan tu, nak kena tadah juga & buang dalam tong sampah juga ke ek? Aduhh lecehnya pengalaman nak makan kat sini kalau macam tu.

That’s why saya tengok banyak nau sampah-sampah remah atas lantai.

Bila saya tengok balik lantai fast food franchise brand antarabangsa macam ni, kalah lantai kedai mamak huhu..

Bukan, saya bukan pelanggan kayangan.

Tapi, sampai tahap self service bersihkan meja sendiri dari bekas sisa makanan pelanggan-pelanggan sebelum ni, sampai meja-meja lain yg dah kosong pun terbiar kotor, ini jadi pengalaman tak best. Dan do this brand really expect customers utk perah kain bagai?

Entahlah, new normal?

Saya yakin masalah ni sebab kekurangan staff je kot sebenarnya.

Hope Burger King Malaysia dapat perhalusi SOP yg ni. Peliklah, sampai lap meja, buang sampah pelanggan atas meja sebelum ni pun pelanggan yg kena buat, kan?

Ke macam mana?

Tolong, pencerahan.

Terima kasih.

#BangsaNiaga

Sumber: Muhamad Nasron Nasir

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Pelajar maut kemalangan dalam perjalanan pulang ke kolej | Article Update

REMBAU – Seorang pelajar kolej maut selepas terlibat dalam nahas dua buah kenderaan di Kilometer …

Leave a Reply

Your email address will not be published.