Home / Viral / BabyWord / [Video] Baitulmuqaddis Dilanda Ribut dan Salji Lebat
(video)-baitul-maqdis-dil4nda-ribut-salji-leb4t

[Video] Baitulmuqaddis Dilanda Ribut dan Salji Lebat

Salji lebat dilaporkan turun di Baitul Maqdis dan fenomena tersebut dikatakan jarang berlaku di sana, berkemungkinan hanya terjadi sekali dalam tempoh musim sejuk.

Menurut laporan Independent, lebuhraya, laluan-laluan utama, sekolah serta premis perniagaan dikatakan ditutup untuk memberi ruang kepada kerja-kerja pembersihan jalan di Baitul Maqdis yang dilitupi salji sejak semalam.

Lapor Arab News, ribut salji tersebut telah melanda daerah Baitul Maqdis dan kawasan-kawasan di bahagian Timur Mediterranean, membawa angin serta hujan lebat ke wilayah Timur Tengah.

Jabatan meteorologi Israel memaklumkan bahawa lebih dari 25 sentimeter salji turun di kawasan berkenaan sejak Rabu malam dan autoriti setempat mengambil masa untuk membuka semula laluan utama menuju ke Baitul Maqdis.

Pihak polis Israel memetik Al-Jazeera juga telah menutup laluan lebuh raya utama di kawasan pergunungan di Tebing Barat ekoran keadaan jalan yang berbahaya.

Difahamkan, kawasan selain Baitul Maqdis seperti bandaraya Istanbul, Turki dan Athens, Greek telah pun dilitupi salji sejak awal minggu ini.

Sementara itu, pemandangan Baitul Maqdis dilitupi salji ini juga dapat dilihat di Kubah Al-Sakhrah atau turut dikenali sebagai ‘Kubah Batu’ yang terletak di dalam kompleks Masjid Al-Aqsa.

Sumber: Al-Jazeera, Independent, Arab News

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

“berkat-kesab4ran-kena-bencana”-ebby-yus-dap4t-bantuan-bina-rumah-b4ru-rm56,000

“Berkat Kesab4ran Kena Bencana”- Ebby Yus Dap4t Bantuan Bina Rumah B4ru RM56,000

Kuala Lumpur: Pelakon dan pelawak, Ebby Yus menerima sumbangan daripada kerajaan berbentuk rumah mesra rakyat …

Leave a Reply

Your email address will not be published.