Home / Islamik / Sehidup Semati, Pasangan Jenazah ini Kelihatan Tersenyum Indah…Subhanallah

Sehidup Semati, Pasangan Jenazah ini Kelihatan Tersenyum Indah…Subhanallah

Ini adalah sebuah kisah benar yg berlaku di tanah seberang, di Makasar, Sulawesi, Indonesia di mana sepasang suami isteri yg sudah lanjut usia betul-betul sehidvp & semat1 apabila mereka berdua pergi meng4dap Ilahi pada waktu yg hampir sama.

Subhanallah gambar kedua-dua insan ini yg terbaring di tempat tidur ditular di media sosial oleh pengguna Facebook bernama Bidan WhanyRannu.

Bidan menuliskan pasangan berkenaan bernama H Batry Selkam & isterinya Maimunnah Yunus. Kedua mereka men1ngg4l dunia pada waktu yg h4mpir sama cuma berbeza 12 jam.

Maimunnah Yunus lebih dahulu men1ngg4l dunia pada Ahad 4 Ogos 2019, pukul 1.30 tengah hari sebelum disusuli suaminya, Batry Selkam pada pukul 1.40 pagi Isnin, 5 Ogos 2019.

Pasangan ini warak. Suami bekas guru manakala isterinya pula merupakan seorang guru mengaji di sebuah sekolah rendah. Apa yg sangat menarik ialah orang yg menzi4rahnya ialah jen4zah kedua-duanya kelihatan seperti sedang tidur, tenang & tersenyum indah, Masya Allah…

Pasangan suami isteri ini dikebum1kan di Tanah Perkub0ran Bonletap, Pangkep.

Semoga Allah mengampuni & merahmati kedua-dua jen4zah ini.

Sumber: Diari Viral

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Model Baju Raya Bertudung Tapi Nampak…” Ustazah Asma’ Tegur Jgn Lnggar Larangan Allah.

Menjelangnya Aidilfitri yg akan tiba tdk lama sahaja lagi, pastinya orang ramai berpusu-pusu memilih baju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.