Home / Viral / MerdekaMalaysia / Isteri berzina dengan suami orang disebat 100 kali
isteri-berzina-dengan-suami-orang-disebat-100-kali

Isteri berzina dengan suami orang disebat 100 kali

Seseorang wanita yang telahpun berkahwin haram baginya untuk berzina dengan lelaki lain. Dalam Islam hukuman bagi dosa ini sangat berat dan pelaku haru dihukum.

Lihat sahaja hukuman yang dilakukan ke atas pesalah di Aceh, Indonesia apabila seorang isteri telah disebat sebanyak 100 kali kerana berzina. Pasangannya yang juga merupakan suami orang juga menerima hukuman sebat sebanyak 15 kali.

Hukuman ini disahkan oleh Ketua Jabatan Siasatan Am di pejabat pendakwa Aceh Timur, Ivan Najjar Alavi selepas mahkamah memberi hukuman lebih keras untuk wanita yang sudah berkahwin.

Kenapa wanita menerima hukuman sebat lebih banyak berbanding lelaki?

Hakim memaklumkan wanita yang sudah berkahwin itu mengaku melakukan zina kepada pegawai penyiasat. Pesalah lelaki pula menafikan semua kesalahan yang dibacakan kepadanya menyebabkan pihak mahkamah sukar untuk memberikan hukuman yang berat.

Pesalah lelaki yang juga merupakan Ketua Agensi Industri Perikanan Aceh Timur itu kemudian diberikan hukuman alternatif dan bersalah kerana bermesra dengan seorang wanita yang bukan isterinya. Pasangan ini ditangkap melakukan zina oleh penduduk tempatan di sebuah ladang minyak kelapa sawit.

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About mohd cucu

Check Also

pegawai-sprm-guna-as$6.94-juta-wang-rampasan-beli-aset-mewah-–-dpp

Pegawai SPRM guna AS$6.94 juta wang rampasan beli aset mewah – DPP

Penguasa Kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Shahrum Nizam baruddin telah menggunakan sebahagian wang rampasan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.