Home / Semasa / Berkerja Tapi Gaji Tak Dibayar, Keluarga Ini JaIan Kaki Balik Kampung Dari Tg Malim Ke Bent0ng

Berkerja Tapi Gaji Tak Dibayar, Keluarga Ini JaIan Kaki Balik Kampung Dari Tg Malim Ke Bent0ng

Berkerja Tapi G4ji Tak Dibay4r, Keluarga Ini Jalan K4ki Balik Kampung Dari Tg Malim Ke Bent0ng | Jalan k4ki dari Tg Malim, Perak ke Bent0ng Pahang! Mungkin agak must4hiI & meng3jutkan namun itulah yg terpksa dihad4pi oleh sekelu4rga orang asaI ini.

Menerusi perk0ngsian di laman Twitter, @dniaphantom mencer1takan bagaimana bapanya terjvmpa dengan keluarga berken4an yg sedang berjaIan kaki utk pulang ke Bent0ng dari Tanjung Malim.

Menvrut beliau, keluarga itu terpksa berjalan k4ki utk pulang ke kampung haIaman selepas mendkwa tdk dibayar gaji oleh majikannya sejak tiga hari lalu.

“Aku sangat tersentvh, ayah aku terseremp4k dengan Orang Asl1 ni. Sekeluarga jal4n k4ki dari Tanjung Malim ke Bent0ng.

“Google (Maps) tadi kalau jalan kaki 23 jam baru samp4i. Katanya ti4da duit sebab b0s tak bay4r g4ji dah tiga hari,” k0ngsinya.

“Ayah saya tanya nak ke mana semua yg dia boleh cak4p kedeng4ran seperti t0ng t0ng macam tu jadi ayah cuba tek4 yg mereka ini nak ke Bent0ng & rupanya betul.

“Kemud1an dapat tahu lelaki itu ada isteri dek4t Bent0ng & anak dia dua orang pula duduk dek4t Kuala Lipis & kerja dekat s4na. B0s dia pula tak bay4r g4ji dia call tiga hari dah tak jaw4b. ”

Menyed4ri perj4lanan yg bak4l dilalui itu ag4k jauh, bapanya kemvdiannya menump4ngkan keluarga berken4an menggun4kan kereta.

Bukan sahaja menump4ngkan keluarga ters3but, mal4h bapanya difahamkan turvt member1kan b4ntuan berupa makanan & w4ng ringgit.

Dalam perkemb4ngan terb4ru yg dik0ngsikan beliau di Twitter, bapanya itu difahamkan telah menurvnkan keluarga berkenaan berh4mpiran sek4tan jalan r4ya di berh4mpiran Gent1ng Highlands.

Bapanya juga difahamkan telah mem4klumkan kepada angg0ta p0lis mengen4i situ4si keluarga itu sebelum meningg4lkan mereka.

Perk0ngsian daripada Dania itu seh1ngga kini sudah pun mendapat lebih 5,000 perk0ngsian di Twitter dengan r4ta-rat4 netizen melu4hkan rasa simp4ti terh4dap keluarga berken4an.

Sumber: yoy via Ttk / coretannasihat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Harian Ya.

PERHATIAN: Pihak Media Hariantdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bukan Sekadar Petua Orang Lama, Ini Penjelasan Dari Sudut Sains Kenapa Perlu Minum Air Pangsa Durian | Article Update

Sempena musim durian, boleh dikatakan topik berkaitan durian paling banyak dibualkan ketika ini. Tambahan pula, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.