Home / Semasa / Datuk Hattan Mngamvk, Tegur Pihak Berkenaan. Beritahu Berapa Markah Dia Bagi Dkat Iqbal | MyBlog

Datuk Hattan Mngamvk, Tegur Pihak Berkenaan. Beritahu Berapa Markah Dia Bagi Dkat Iqbal | MyBlog

Kuala Lumpur – Penyanyi Datuk Hattan, 58, menyeru pihak penyiar TV supaya harus ada rasa bertanggungjawab utk mengangkat industri hiburan ke tahap lebih bagus & tinggi.

Hattan atau nama sebenarnya Mohd Shukri Shahabudin merujuk keputusan memasukkan usahawan tular Ahmad Iqbal Zulkefli sebagai peserta program Big Stage 2022 yg bukannya menyanyi bagus.

“Apa yg cuba dilakukan pihak penyiar ? Kalau ya pun nak r.ating, tak payah sampai begitu, banyak cara lain lagi.

“Takkanlah pihak produksi sewaktu sesi raptai tak tahu bagaimana persembahannya? Kamu tahu peserta itu tak boleh nyanyi? Kenapa kamu panggil juga?” katanya.

Penyanyi Rendang Tak Berbuah itu tdk menafikan gimik kejutan sebegitu memang memberi impak besar daripada segi pemasaran. Tapi, ia cukup memalukan utk industri secara keseluruhannya.

“Ini seperti yg pernah saya cakap sebelum ini. Dalam program itu ada peserta dari Indonesia. Kalau orang Indonesia tengok beginilah kita punya penyanyi kualiti?.

“Kasihan 11 peserta yg lain bertanding beria-ria. Hanya k3rana ada satu atau dua juta pengikut, oh sudah layak? Walaupun persembahan standard begitu, punya s.ampah,” katanya.

Hattan turut terkilan k3rana pertandingan yg diadili penyanyi tersohor Datuk Seri Siti Nurhaliza itu sepatutnya dibuat selari dengan standard jauh lebih baik.

“Kita kena ada jati diri, ada maruah. Nyanyi, nyanyi juga, maruah sangat penting. Kepada pihak produksi, fikirlah secara waras sebelum buat keputusan utk buat satu-satu programlah,” katanya.

Semalam, pengumuman Ahmad Iqbal menjadi peserta ke 12 di Big Stage mendapat ke.caman ramai netizen. Apalagi nyanyiannya menerusi lagu Biarlah Bulan Bicara disifatkan terlalu t.eruk.

Susulan kejutan demi kejutan ini ternyata membuatkan peminat rancangan tersebut marah & hilang arah dengan ap4 yg cuba disampaikan oleh penyiar rancangan tersebut.

Sementara itu rata-rata netizen menyatakan bahawa gimik murahan sebegini tdk sepatutnya berlaku lebih-lebih lagi juri yg ada adalah lagenda negara.

Malah kenyataan Iqbal sendiri yg mend.akwa mahu menarik diri pada minggu hadapan sedikit sebanyak membuatkan netizen turut muak dengan drama sebegini.

Kredit : HM via om

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.