Home / Semasa / ‘Dulu Sy Boleh Cuci Dan Kemas Rumah 3 Tingkat, Tapi Kini..’ – Keadaan Terkini Maria Tunku Sabri, Mohon Doakan | MyBlog

‘Dulu Sy Boleh Cuci Dan Kemas Rumah 3 Tingkat, Tapi Kini..’ – Keadaan Terkini Maria Tunku Sabri, Mohon Doakan | MyBlog

” Banyak perubahan yg saya rasakan pada diri contohnya mudah penat…”

Itu antara pengakuan pengacara popular, Maria Tunku Sabri mengakui sering letih & semput serta mudah lupa selepas pulih daripada C0VlD-I9.

Terdahulu, Maria dij4ngkiti viirus berkenaan Oktober tahun lalu & menyedari banyak perubahan pada dirinya selain kehilangan berat badan sebanyak tujuh kilogram.

” Bercerita mengenai k3san akiibat C0VlD-I9, banyak perubahan yg saya rasakan pada diri contohnya mudah penat & semput. Walaupun mempunyai pembantu rumah, saya lebih selesa melakukan kerja rumah sendiri.

” k3san selepas dij4ngkiti C0VlD-I9 itu benar-benar terasa. Jika dulu saya boleh mencuci & mengemas rumah tiga tingkat, kini saya perlu berehat seketika k3rana terlalu letih.

” Selain itu, saya juga mudah lupa. Itu yg menyebabkan saya jarang memuat naik video memasak k3rana banyak tergendala.

” Kadang-kadang saya sudah membuka peti sejuk, namun terlupa ap4 barang yg ingin saya ambil tadi,” katanya kepada HarianMetro.

Menurutnya, masalah asma yg dialaminya dulu turut kembali selepas pulih C0VlD-I9.

Maria berkata, hasil pemeriksaan k3sihatan yg dilakukan di Institut Jantung Negara (IJN) turut mendapati masih berbaki k3san akiibat viirus C0VlD-I9.

” Baru-baru ini saya menjalani ujian k3sihatan di IJN & membuat pemeriksaan utk mengkaji tahap k3sihatan.

” Masih ada sedikit titik-titik pada bahagian paru-paru & mereka menyarankan saya utk melakukan latihan pernafasan.

” Jadi, saya melakukan senaman pernafasan itu sebanyak 10 set setiap hari. Alhamdulillah, selera & deria rasa juga sudah kembali secara perlahan-lahan,” katanya.

Pada Oktober lalu, Maria dibawa ke Pusat Kuarantin & Rawatan C0VlD-I9 (PKRC), Taman Ekspo Pertanian Malaysia (Maeps), Serdang selepas bacaan dar4h tnggi rendah, degupan jantung laju & demam akiibat dij4ngkiti C0VlD-I9.

” Saya mohon maaf jika ada salah silap dengan sesiapa sahaja. Kepada anda semua yg menonton, ahli keluarga, kawan-kawan, kalau saya ada termakan & terminum harap halalkan.

” Saya maafkan semua orang & halalkan makan minum suami, anak-anak & kawan-kawan. Sampai kita berjumpa lagi.” luah Maria.

Banglo 7 tingkat Maria jadi tumpuan

Pada tahun 2018, tular dimedia sosial tentang pengacara ini did4kwa menyewa rumah banglo berharga RM120k sebulan.

Bagaimanapun dkwaan itu telah dinafikan oleh Maria sendiri apabila beliau mengatakan dirinya tdk pernah terfikir utk menyewa banglo semahal itu.

” Buat ap4 saya menyewa rumah semata-mata utk menunjuk kemewahan? Lebih baik saya menyimpan duit yg ada atau pun beli hartanah.

” Sekurang-kurangnya ia boleh saya jadikan aset pada masa hadapan atau wang digunakan membawa keluarga melancong.” katanya.

Banglo yg didiami sekarang adalah banglo yg dibina atas inisiatif suami & ibu mentua sendiri, akui Maria. Malah, pembinaan banglo itu tiada pembabitan hutang langsung.

” Kebetulan ibu mentua mempunyai tanah di kawasan terbabit. Selepas melakukan hibah ia diserahkan kepada suami.

” Rumah dibina atas wang simpanan dikumpul bertahun-tahun. Ia dibina agar kami dekat dengan ibu mentua.” kata Maria.

Menarik tentang nama ‘Maria’ Tunku Sabri

Dalam pada itu, Maria Tunku Sabri sebelum ini pernah mendedahkan tentang nama panggilannya di rumah yg tdk diketahui umum selama ini.

Menurut Maria, 44, ahli keluarganya memanggilnya dengan nama ‘Sheila’ & bukannya Maria.

” Ramai tak tahu nama panggilan di rumah saya, ‘Sheila’, sepatutnya Suhaila.

” Tunku Razak Tunku Kassim atau Ayah Razak inilah bagi nama ‘Sheila’,” katanya menerusi satu entri di Instagram.

Dalam entri tersebut, bekas pengacara yg popular dengan program Jalan-Jalan Cari Makan itu turut berkongsi gambar dirinya bersama lelaki yg memberikan nama timangannya itu dalam keluarganya.

Begitupun, katanya, nama Maria itu lebih bersifat komersial.

” Nama sebenar ‘Maria’ lebih international kalau travel senang sebut.

” Lama tak jumpa Ayah Razak dulu masa arwh Mama ada kerap datang rumah mama, seronoknya dengan Ayah Razak ni kita banyak belajar macam-macam dari ilmu agama hingga kehidupan,” katanya.

Pendedahan Maria itu kemudian turut mendapat respons daripada dalam kalangan rakan seindustri.

” Nama aku busuklah ye?” komen pelakon Sheila Rusly.

” Lah, kawan aku ada dua Sheila. Sheila Rusly & Sheila Tunku Sabri,” tulis pelakon Sharifah Shahora

Selain dikenali sebagai pengacara Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM), Maria Tunku Sabri juga merupakan bekas pramugari Malaysia Airlines System (MAS) sekitar tahun 1980-an.

Sumber:hmetr0

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.