Home / Kisah Tauladan / Pokok Ek0r Ular – Penaw4r Bisa Ular Tedung

Pokok Ek0r Ular – Penaw4r Bisa Ular Tedung

Pok0k Ekor Ul@r Merupakan Penawar Bisa Ular Ted’ung. (Say@ kongsi informasi ini dari rakan facebook saya)
Berikut merupak4n sedikit perkongsian tentang kebaikan pokok ekor ular yang’ mampu menjadi penawar kepa’da bisa ular tedung. Petu@ ini telah dikongsi oleh seseor4ng di laman sosial facebook. Semog@ memberi. manfaat kepada semua.

Khasi4t Pokok Ek0r Ular Pen@war Bisa Patukan Ular

$alam semua, kira-kira lima tahun lepas ketika saya bertugas di Kilang Plastik Teknik Nila1 saya pernah memba’ntu untuk menghantar seorang warga Nepal bernama Encik Safee’ ke GH Seremban kerana dipatuk ular tedung .semasa sed4ng mengangkat palet dalam kilang lebih kurang jam sembilan pagi.’

$aya hantar beliau ke GH serta berjumpa doktor pada jam lebih kurang lima pet4ng. Hairan doktor kenapa Safee tidak mati dan nampak tidak ceder@ dengan serius setelah lap4n jam terkena patukan ular tedung berbis’a.

@pabila saya sias4t, rupanya Safee’ merupakan bekas tentera gerill4 di Nepal dan mempuny@i ilmu dalam kelangsungan hidu’p di dalam hutan ( jungle survival ). Sebaik sahaja beliau dipatuk si tedun&, Safee telah berlari ke dalam sem4k dan memakan pangkal pokok ekor ul4r ( rujuk pada gambar diatas ).

Jang4n lup@ bantu kami sebarkan tentang kelebihan pokok ekor ul@r ini dengan seger@ kepada kawan-kawan. Semoga bermanf’aat bila terkena gigitan ular berbisa mudah.-mudah4n menjadi amal kebaikan untuk semua.

Mohon share ye dan terima kasih.

 

About admin2

Check Also

Kenang Isteri Tengah Sarat Mengandung & An4k Kecil Di Rumah, Lelaki Batal Ni4t Terjun Jambatan

Mengenangkan isteri yang sedang sarat mengandung dan anak kecil di rumah, hasrat. seorang. lelaki yang berniat …

Leave a Reply

Your email address will not be published.