Home / Semasa / [Video] Pekerja wanita berani tahan lelaki disyaki curi 3 botol sanitizer

[Video] Pekerja wanita berani tahan lelaki disyaki curi 3 botol sanitizer

Tular di media sosial sejak semalam video rakaman orang awam yg menunjukkan seorang wanita dipercayai pekerja premis Mr DIY, menahan seorang lelaki yg disyaki mencvri barangan berupakan produk sanitizer.

Berdasarkan video berdurasi 3 minit 26 saat itu di sebuah pusat beli-belah yg tdk dinyatakan lokasinya, lelaki terbabit menegaskan dia telah membayar tiga barangan itu & menafikan tuduhan kononnya dia mencuri. Tetapi apabila pekerja berkenaan meminta dia mengemukakan bukti resit pembelian, dia gagal berbuat demikian.

Sedar akan dirinya tdk mampu menafikan tuduhan itu, lelaki terbabit hanya mendiamkan diri & menyerahkan kembali tiga botol sanitizer tersebut. Dalam masa yg sama, pekerja wanita itu menjelaskan dia tdk berniat meninggikan suara & hanya sekadar menjalankan tanggungjawab sebagai pekerja utk menghalang kecurian berlaku di tempat kerjanya.

Seketika kemudian, seorang lelaki dipercayai pengawal keselamatan pusat beli belah datang utk mententeramkan keadaan. Malangnya lelaki itu mengambil peluang utk mengatakan dirinya tdk bersalah & meninggikan suara terhadap pekerja berkenaan.

Berang dengan tindakan ‘pengecvt’ lelaki itu, pekerja berkenaan meninggikan suaranya & menegaskan lelaki itu tdk mempunyai resit pembelian utk tiga botol sanitizer yg diambil dari premis Mr DIY.

Tidak diketahui ap4 yg berlaku seterusnya, tetapi di media sosial netizen kagum & memuji keberaniannya berdepan dengan pencuri. Malah netizen berharap, pihak majikan memberi ganjaran kepada wanita itu yg sanggup mempertahankan pekerja di bawah seliaannya daripada dipotong gaji atas sebab kehilangan barangan akibat dicuri.

“Bagus akak ni….die pertahankan anak2 buah die dari di potong gaji…..bagus….terbaik kak…malu belakang cite kak…..akak dh bukti kn akak pkeje contoh……ank2 buah kena bgga korang dpt y mcm ni…klu x….shiff y jaga ad 10org….semua kena potong gaji….”

“La tu pon nak curi ke, aduhai nampak mcm berduit x sangka rembat barang, ko start speaking pua chu kang singapore, lastly akak tu speaking english british senyap terus ko nak reply terkedu2.., ap4 ingat orang bertudung ni x tahu speak english ke, jom la try speak dgn aku aku pakai english made in mexico tgk ko terkedu x x kan nk lepas mcm tu je, peganglah panggil polis tangkap, seksyen 380 dah tu “

“Kalau betui dia xcuri, mesti mati2 dia pertahanan kan benda tu…ni dah kena maki ,dan2 pulangkan…nampak nau la salah…..btw…#respek akak ni…sebijik mcm aku,klu maghah terus speaking  semoga dipermudahkan segala urusan akak nih…..”

https://www.facebook.com/watch/?v=2049646835183621

Klik disini –>  Untuk Link Video

Sumber:Bernama/thereporter.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak &  tanggungjawab anda.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.