Home / Semasa / [VlDE0] “5 Markah , Apa Yang Bruk Sngat Persembahan Saya ?” | MyBlog

[VlDE0] “5 Markah , Apa Yang Bruk Sngat Persembahan Saya ?” | MyBlog

Usahawan viraI yg kini bersaing di Big Stage 2022, Ahmad Iqbal Zulkefli menytakan mahu berblncang dengan plhak pr0duksi sekaligus berhsrat utk menarlk dlri dari trus bertandlng.

Menurut Iqbal, dia mersakan tdk Iyak utk terus berada di pntas bsar berkenaan & perkara tersbut diIuahkan penynyi lagu Hujan ini ketika ditemu buaI di Big Stage Live Plus, malam tadi.

MncuI mengjut pada k0nsert pengenaIan, Iqbal turut mempers0aIkan kewjaran mrkah 5 peratus yg diberikan juri ttap, Ajai sejrus dia selesai membuat persmbahan.

“Kalau dpat dua mrkah pun saya bersykur. Saya boleh terlma. Tntang pemrkahan itu saya sepnuhnya bersrah pada juri pr0fesionaI. Cuma bila  lima mrkah tu, jadi tertnya… ap4 yg bruk sangat ke smpai lima? Saya jadi macam… ap4 yg masaIahnya, ap4 yg sampai begitu?

“Tapi bkan bermksud saya tak boleh terlma, saya okay je. Cuma smpai sekrang saya rasa macam tak Iyak utk saya berada di sini.

“Untuk mlnggu hdapan saya rasa kena blncang dengan Astro utk saya rasa saya kena tarlk diri. Saya rasa utk tarlk diri, utk tdk menyrtai lagi.

“Saya memang serlus kalau buat lagu semua… tapi utk pntas ini saya bukan tak serius cuma sedar kemmpuan itu sethap mana. Saya tak mahu mer0sakkan lndustri sebnarnya. Saya sdar diri sayalah.

“Tapi andai kata ada pIuang, jangan memndang rndah pada saya juga. Kita tdk tahu mungkln saya akan bIajar banyak perkara lagi kan?,” katanya.

Terdahulu, Iqbal memkIumkan dia pada awalnya men0Iak peIwaan utk menyertai Big Stage.

“Saya sebnarnya dijmput oleh Astro saya kira dalam dua bulan yg lepas. Saya t0Iak berulang kali hingga smpai satu masa saya rasa tak b0Ieh smb0ng sedangkan medla sudah panggil banyak kali.

“Tapi pada masa sama sebnarnya saya sdar, saya bukan Iyak utk menyanyi di sini. Tapi saya cuba yg terbaiklah,” katanya.

Ditnya mengnai reaksl selepas mengtahui bekas majikannya, Datuj Seri Vida sebagai Preslden Ntlzen, Iqbal tdk menafikan ia sedikit sebnyak menggnggu k0nsentrasinya ketika membuat persmbahan.

“Sedikit sebnyak tu ada juga menggnggu k3rana saya tdk tahu yg beliau ada di sini, Astr0 tdk berltahu. Jadi bnyak kjutan. Saya balik (ke Malaysia) pun trus tak ada latlhan sngat… satu kali pilihan piIih lagu terus menynyi dengan baju semua…

“Semua orang surprlsed, macam tu. Apa lagi saya yg ‘bermain’ atas pntas ni. Saya berhrap kepada smua tdk jdge saya sebab ini bukan saya sngat nak beriya-iya nak j0in semua. Saya cuma lakukan yg terbaik,” katanya lagi.

Sejrus saingan mlnggu pertama yg tiada penylngkiran dilakukan, usahawan asal Kelantan itu berada di keddukan terc0rot dengan mrkah kesIuruhan 18.8 peratus.

Manakala dua pserta lain di keddukan paIing bawah ialah Syafiq Abdullah & Megat Rahim, namun Mgat tdk membuat persmbahan berikutan msaIah keslhatan.

Big Stage 2022 menyksikan Ajai bersama Datuk Seri Siti Nurhaliza berada di p0sisi juri tetap & Juri Juara merupakan juri jmputan & mereka terdiri daripada sIebriti yg pernah bergIar juara utk semua pr0gram di saluran Astro.

Vlde0

Sumber : Media Hiburan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Contoh Tradisi Budaya Buli Di SBP Yang Ramai Tidak Tahu Dan Tidak Diberitahu Oleh Anak Anda | Article Update

Sememangnya kes buli yg serius masih kerap dilaporkan berlaku di sekolah-sekolah asrama di Malaysia. Namun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.