Home / Semasa / Tular Iklan Menara ‘Rebung’ TM Sedia Untuk Dijual, Ramai Tertanya Berapa Harganya? | MyBlog

Tular Iklan Menara ‘Rebung’ TM Sedia Untuk Dijual, Ramai Tertanya Berapa Harganya? | MyBlog

Lazimnya kita mendengar iklan menjual rumah & beberapa hotel serta resort sedia utk dijual akibat pandemik COVID-19 yg melanda. Namun, pernah terfikirkah iklan penjualan menara?

Tular di media sosial sebuah iklan penjualan Menara TM yg disiarkan dalam sebuah akhbar fizikal.

Melihat pada maklumat yg dikongsikan, menara yg merupakan salah satu daripada 10 bangunan tertinggi di Malaysia ini ditawarkan pada harga yg tdk didedahkan.

Bagaimanapun, tarikh tutup peringkat pertama bagi jualan Menara TM adalah pada jam 12 tengah hari pada 18 Mac ini.

Menara TM Dijual Sumber: Twitter

Menerusi iklan tersebut, Menara TM yg lengkap dengan helipad menawarkan menara pejabat berkeluasan 989,000 kaki persegi, pusat konvensyen seluas 92,431 kaki persegi, dewan pelbagai guna, kompleks sukan, klinik, pusat fisioterapi, pusat jagaan kanak-kanak & masjid.

Menara yg diinspirasi daripada rebung yg dibelah tengah ini dibina dengan kos sekitar AS$160 juta (RM669.3 juta) juga memiliki lebih 1,700 lot parkir turut terletak berhampiran infrastruktur sokongan seperti laluan pejalan kaki serta Stesen LRT Kerinchi & Universiti.

Bangunan yg terletak di Bangsar, siap dibina pada 2001 & walaupun dengan umurnya yg sudah mencapai dua dekad, ia tetap boleh dikira sebagai salah satu seni bina paling unik di Malaysia ketika ini.

Difahamkan, ia menjadi bangunan ketiga yg ingin dijual oleh Telekom Malaysia; dua bangunan berhampiran Menara TM iaitu Menara TM Annex 1 & Menara TM Annex 2 telah dijual pada tahun 2019.

Menara TM Dijual Mungkin Avengers nak beli?

Sumber: BH

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Larangan Menjual Air Zamzam – Denda Tidak Lebih RM10 Ribu, Penjara Tidak Lebih 2 Tahun | Article Update

Bahagian Keselamatan & Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini telah mengeluarkan satu peringatan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.