Home / Semasa / (Vide0) W4nita Pesan Air Ais Limau Tapi Terkejut Apa bila ada Sesuatu di dalam cawannyer

(Vide0) W4nita Pesan Air Ais Limau Tapi Terkejut Apa bila ada Sesuatu di dalam cawannyer

Rakaman video yg menunjukkan terdapat jentik-jentik di dalam minuman yg dipesan oleh seorang wanita, menjadi tular di media sosial baru-baru ini.

Video yg dimuatnaik di akaun TikTok @s4ulberulah itu mendapat perhatian warganet berikutan beberapa ekor jentik-jentik itu dilihat masih hidup & bergerak-gerak di dalam air minuman tersebut.

Menerusi video, wanita tersebut menunjukkan segelas limau ais yg dipesannya di sebuah gerai.  Minuman berwarna kuning dengan ketulan ais di dalamnya dilihat masih penuh & belum diminum.

Sekali pandang, limau ais tersebut seakan air biasa sahaja. Namun, apabila dilihat secara teliti, jelas menunjukkan beberapa ekor jentik-jentik sedang bergerak aktif di dalam minuman.

Setakat ini, video berkenaan telah meraih 700 ribu tontonan & dibanjiri pelbagai komen oleh warganet. Ada yg berseloroh dengan mengatakan jentik-jentik itu adalah ‘topping tambahan’ kepada minuman tersebut. Jom kita lihat beberapa komen daripada netizen.

Tak dapat dibayangkan jika wanita tersebut minum tanpa menyedari kehadiran jentik-jentik tersebut. Jom tengok video kat bawah ni!

Sumber: Tiktok @s4ulberulah & BeritaHits.Id

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Penduduknya Berpendapatan Tinggi Tapi Banyak Masalah Bantut Dan Obesiti? | Article Update

“Ada sesuatu yg tdk betul kenapa Putrajaya dikenali antara yg mempunyai pendapatan tinggi di Malaysia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.