Home / Semasa / Usahawan Tayang Duit Cash Berkepuk-kepuk, Sekali LHDN Tinggal Satu Komen Yang Bakal Buat Dia Terkedu

Usahawan Tayang Duit Cash Berkepuk-kepuk, Sekali LHDN Tinggal Satu Komen Yang Bakal Buat Dia Terkedu

Sejak kebelakangan ini, makin kerap golongan usah4wan memuat naik video sedang mengira wang hasil jualan per niagaan mereka dalam kuantiti yg banyak.

Baru-baru ini, menjadi per hatian pengguna media s0sial apabila tular sebuah rakaman yg memapar kan pasangan usahawan sedang memasuk kan sejumlah wang dengan nilai RM1.45 juta ke dalam beg.

Menerusi perkongsian @farhanazahra91 di TlkT0k yg juga pengasas produk kec4ntikan, dia memaklum kan dengan tindakan memuat naik video sambil menunjukkan wang yg banyak mampu menarik per hatian pengguna lain.

“Tunjuk duit la baru ‘FYP’,” katanya.

Lebih menarik perhatian apabila admin Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) turut meninggal kan komen pada video tersebut seolah-olah memberi kata-kata memerli.

“Banyak duit itu, ada panggil kami tak,” tulisnya.

Sementara itu, rata-rata orang ramai merasa kurang senang dengan tindakan mereka apabila di katakan riak & segelintir pengguna mempertikaikan sama ada wang tersebut disalur kan utk membantu orang lain atau tdk.

Duit yg kita ada sekarang ini belum tentu kekal milik kita, moga pasangan ini lakukan sedekah juga utk lebih berkat, bukan tayang duit semata-mata,” kata seorang peng guna.

Sehubungan itu, usahawan yg di kenali dengan panggilan Cik Na itu, membalas semula komen pengguna tersebut serta menunjukkan sebuah video lain memaparkan situasinya bersama beberapa pegawai sedang berbincang mengenai bantuan yg ingin disalurkan.

“Tengok video ini, kalau Cik Na tunjuk kata riak, bila tak tunjuk macam-macam andaian orang pada Cik Na,” tulisnya.

SUMBER: K! ONLINE

Apa Pen dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Shar3 Ya. Terima Kasih.J0m Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan ber tanggung jawab langsung ke atas k0menkomen yg diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang ter lebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini.

Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua k0men yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggung jawab anda.Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & meng hiburkan di bawah ini yg di kongsikan seperti berikut.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Yusuf Al-Qaradawi meninggal dunia | Article Update

Ulama terkenal, Syeikh Yusuf Abdullah al-Qaradawi, dilaporkan telah meninggal dunia hari ini pada usia 96 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.