Home / Semasa / “Saya sebenarnya hantar sendiri tanpa caj” – Tak Kisah Orang Nak Cakap Apa Pun.. Zamani Kini Jual Makanan | MyBlog

“Saya sebenarnya hantar sendiri tanpa caj” – Tak Kisah Orang Nak Cakap Apa Pun.. Zamani Kini Jual Makanan | MyBlog

“Tak kisahlah orang nak cakap ap4,” kata Zamani Ibrahim mengulas tindakannya menjual makanan nasi udang Manila secara dalam talian.

Penyanyi kumpulan Slam ini berkata, dia tdk kisah ap4 pandangan orang k3rana tujuan utamanya ialah memanfaatkan peluang sementara namanya masih dikenali.

“Pada saya, kita kena bangunkan perkara ini sekarang, waktu kita masih ada populariti & pekerjaan. Kalau sampai waktu populariti sudah merudum & terdesak baru nak buat & mulakan, mungkin akan menjadi satu tekanan hidup pula.

“Kalau bangunkan waktu sekarang, apabila buat perkara ini secara serius nanti orang sudah tahu & namanya pun sudah kuat. Ia tak jadi masalah utk pasarkannya,” katanya kepada Harian Metro.

Zamani, 51, berkata, dia cuba menceburi perniagaan itu sejak beberapa bulan lalu utk mencari pendapatan tambahan.

“Nasi udang Manila ini adalah resipi arwh ibu mentua saya. Ia sempat diturunkan kepada isteri saya, Julie & dia yg masak. Penghantaran di kawasan terdekat dibuat oleh saya sendiri serta atas permintaan istimewa pembeli, manakala di kawasan agak jauh menggunakan penghantar makanan.

“Alhamdulillah, sambutan utk menu ini agak okey. Namun kalau saya sibuk dengan aktiviti seni, ia terpaksa dihentikan sekejap,” katanya.

Menurut Zamani, dia akan menyambung semula perniagaannya selepas ini secara dalam talian.

“Kami tak jual di restoran. Kami akan ambil pesanan secara terbuka dalam talian & tengok pada sambutan. Tengoklah kalau berkembang, kami akan pergi ke arah yg lebih besar seperti buka restoran.

“Saya sebenarnya hantar sendiri tanpa caj & peminat gembira dapat bergambar dengan saya. Setakat ini paling jauh saya buat penghantaran ialah ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA),” katanya.

Zamani Slam merupakan penyanyi legand pada tahun 90an  naik di Malaysia. Zamani Slam Mula dikenali setelah  menyanyikan lagu Gerimis Mengundang & bayak lagi.

Sebelum ini sudah ada g0sip artis yg melibatkan penyanyi lagenda Malaysia, Zamani Slam yg mengatakan ada mengambil barang terlarng seperti njis dad4h selepas melihat  tubuh badannya kelihatan susut mendadak & kurus melidi pada hari ini.

Tiba-tiba negara & dunia hiburan di malaysia digemparkan dengan berita Zamani Slam telah ditangkp k3rana menjadi pen4gih & his4p ddah.

Mengejutkan lagi apabila beliau telah menjadi pen4gih sejak 10 tahun lalu. Satu tempoh yg cukup lama.

Sumber : hmetro via ttk

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Ibu terlelap kepenatan, bayi meninggal dunia akibat tersedak susu | Article Update

Pilu hati seorang ibu apabila bayinya yg baru berusia sebulan pergi buat selama-lamanya akibat tersedak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.