Home / Semasa / Wanita ser4m tengok CCTV! Nampak pak guard pec4h masuk rumah, selamba buka baju, seluar… sekali ini yg terjadi | MyBlog

Wanita ser4m tengok CCTV! Nampak pak guard pec4h masuk rumah, selamba buka baju, seluar… sekali ini yg terjadi | MyBlog

SIAPA sangka individu yg selama ini mengawal keselamatan kawasan perumahan mempunyai niat yg tdk baik.

Begitulah de.tik ce.mas yg dialami seorang wanita, yg nyaris menjadi ma.ngsa kepada seorang pengawal keselamatan yg bertindak memec.ah masuk ke rumahnya.

Menerusi satu perkongsian yg kini tular, wanita itu hanya menyedarinya menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yg dipasang di rumahnya, di Johor.

“Pada 10 Februari lalu, jam 12.14 pagi Yuyun tak sampai rumah lagi. Masih kat luar dalam perjalanan nak balik dari pergi makan.

“Tiba-tiba dapat notifikasi aplikasi CCTV dari dalam rumah ‘motion detected’ asyik blink-blink (berkelip-kelip). Saya terus buka tengok live CCTV,” katanya di halaman Facebook Yuyun Nissa.

guard pecah masuk cctv 4

Lelaki berkenaan turut menaiki ke tingkat atas rumah.

Ternyata rakaman CCTV pada awal pagi itu mengg.emparkan Yuyun apabila mendapati seorang lelaki berada di dalam rumahnya.

“Allahuakhbar sekali tengok ada seorang lelaki dalam rumah Yun, lelaki tu macam familiar sangat. Sekali tengok baju dia pakai rupa-rupanya pengawal keselamatan perumahan Yuyun.

“Dia dok berkeliaran dalam rumah naik turun siap buka baju seluar semua. Sempat lagi dia WhatsApp call Yun tanya kat mana.

“Motif dia bukan nak mencu.ri atau mero.mpak pun. Dia memang nak cari Yun & ada niat yg tak baik. Rumah semua berkunci tapi dia lagi pandai,” katanya.

Rakaman CCTV juga menunjukkan lelaki berkenaan naik ke tingkat atas rumahnya.

guard pecah masuk cctv 3

Baju pengawal keselamatan yg diti.nggalkan di rumah Yuyun.

Menurut Yuyun, dia tdk pasti bagaimana pengawal keselamatan tersebut boleh meme.cah masuk rumahnya k3rana CCTV yg dipasang hanya dapat mengesan pergerakan di ruang tamu.

Yuyun yg merupakan ejen insurans kemudian segera menghubungi kakak & abang iparnya yg tinggal di lorong bersebelahan utk membuat pemeriksaan di rumahnya.

“Bila abang ipar sampai je rumah terus lelaki ni lari keluar rumah sampai tertinggal baju kerja security guard dia,” katanya.

Walaupun kita duduk dalam perumahan yg ada pengawal keselamatan belum tentu rasa selamat.

YUYUN

Mengakui kejadian yg berlaku cukup mena.kutkan, namun wanita itu bersyukur k3rana dirinya & anak-anak selamat & diberi perlindungan.

“Ya Allah perasaan ta.kut se.ram semua ada. Tak dapat bayangkan kalau Yun ada kat dalam rumah dengan anak-anak semua,” tambahnya.

guard pecah masuk cctv 5

Yuyun membuat laporan polis berhubung kejadian.

Susulan kejadian itu, Yuyun membuat laporan polis & su.spek berjaya dita.han di mana si.asatan masih dijalankan.

Difahamkan, individu berkenaan mempunyai rekod kes da.dah.

“Yuyun bersyukur tak ada ap4-ap4 berlaku. Cuma nak ingatkan anda walaupun kita duduk dalam perumahan yg ada pengawal keselamatan belum tentu rasa selamat. Sentiasa berjaga-jaga & hati-hati,” katanya.

Setakat ini, posting Yuyun di Facebook dikongsi lebih 4,300 kali.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber : mstar.com

PERHATIAN: Pihak admin tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima kasih Dan Jangan Lupa Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Contoh Tradisi Budaya Buli Di SBP Yang Ramai Tidak Tahu Dan Tidak Diberitahu Oleh Anak Anda | Article Update

Sememangnya kes buli yg serius masih kerap dilaporkan berlaku di sekolah-sekolah asrama di Malaysia. Namun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.