Home / Semasa / Wanita Ni Check CCTV Ada Pak Guard Masuk Rumah. Ini Yg Pak Guard Tu Buat Sampai Tertinggal Baju Atas Sofa

Wanita Ni Check CCTV Ada Pak Guard Masuk Rumah. Ini Yg Pak Guard Tu Buat Sampai Tertinggal Baju Atas Sofa

Seorang wanita di Faceb00k, berkongsi detik detik yg tdk akan di lupakan apabila rumah kediaman milik nya dimasuki seseorang yg dikenali. Kejadian ber kenaan berlaku pada 10 Februari lalu kira-kira jam 12.14 pagi ketika dia & anak-anaknya tiada di rumah.

Security guard ceroboh masuk

Kisahnya ber mula apabila wanita berkenaan yg dikenali sebagai Yuyun Nissa mendapat satu n0tification menerusi telefon bimbitnya yg mengatakan CCTV di dalam rumahnya mengesan per gerakan.

Apa yg mengejut kan, dia melihat pengawal keselamatan di kawasan perumahan milik nya itu menceroboh masuk serta dilihat sedang berkeliaran di dalam rumah.

Yuyun tak sampai rumah lagi masih kat luar on the way nak balik dari pergi makan. Tiba-tiba dapat n0tification CCTV dari dalam rumah ‘motion detected’ asyik ‘blink’ je terus buka tengok live CCTV.

Allahuakbar sekali tengok ada se orang lelaki dalam rumah Yun. Lelaki tu macam familiar sangat sekali tengok baju dia pakai.Oh no! Kenal sangat. Rupanya security guard perumahan Yuyun. Dia asyik ber keliaran dalam rumah naik turun siap buka baju semua.

Lebih menakutkan lagi apabila individu berkenaan sempat menghubungi nya dengan menggunakan WhatsApp Call utk bertanya di mana keberadaan wanita tersebut.

Ujarnya lagi, motif pengawal keselamatan ber kenaan memasuki rumahnya bukanlah ingin mencuri mahupun merompak, namun dia mengatakan lelaki tersebut memang mencarinya & mempunyai niat yg tdk baik.

Rumah semua berkunci tapi dia lagi pandai tak tahu lah macam mana dia boleh masuk dari mana. Sebab CCTV cuma dapat detected kat ruang tamu je. Kita terus cepat-cepat call kakak & abang ipar suruh pergi tengok kan rumah (rumah kakaksebelah lorong je dekat).

Baju kerja tertinggal kat sofa

Namun, ketika abang iparnya sampai ke rumah, lelaki terbabit bertindak melarikan diri sehingga baju kerjanya tertinggal di atas sofa di ruang tamu. Walau bagaimanapun, pihak polis berjaya menangkap individu berkenaan & rupa-rupanya lelaki tersebut pernah terlibat dalam penyalahgunaan d4dah.

Alhamdulillah Yuyun bersyukur sangat-sangat Allah masih perlihara & lindungi Yun & anak-anak. Tak dapat bayangkan kalau Yun ada kat dalam rumah dengan anak-anak semua.

Yun salute dengan Polis Johor sangat cekap & cepat buat tangkapan. Apa-ap4 pun Yuyun bersyukur tak ada ap4-ap4 berlaku & cuma nak ingatkan korang walaupun kita duduk dalam perumahan yg ada security guard belum tentu rasa selamat. Sentiasa berjaga & berhati-hato tau korang.

Difahamkan, kes tersebut masih dalam siasatan & wanita berkenaan meminta orang ramai mendoakan agar segala urusannya dipermudahkan.

Siap sempat cas phone

Sumber : Yuyun Nissa Via OB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Jurugambar sanggup kena sidai, pujuk bayi menangis demi foto impian mak ayah

MENGAMBIL gambar atau photoshoot bayi sudah menjadi satu trend pada masa kini. Malah pelbagai tema & gaya dapat …

Leave a Reply

Your email address will not be published.