Home / Semasa / “Tum0r Makln Bsar , D0ktor Cakap Saya PrIukan Pembdahan & Rhat Untuk 2 Bulan..” | MyBlog

“Tum0r Makln Bsar , D0ktor Cakap Saya PrIukan Pembdahan & Rhat Untuk 2 Bulan..” | MyBlog

“Perasaan puIang ke Slngapura itu kini berbeza.”

Demlkian kata pIkon Datuk Aaron Aziz yg mengakui, kehIangan lbu tercinta, Allahyarham Juriana Jaafar dua thun lalu telah membuatkan bnyak rncana hldupnya berubah.

“Jika dahuIu balik ke sana (Singapura) mahu jmpa lbu, tetapi selepas pmrgiannya, memang saya sdah twar hati.

“Tidak terlalu mnghrapkan samngat utk dapat pulang ke sana. Malah, dalam keadaan saya slbuk juga menybabkan saya tdk terlalu fiklrkan,” katanya.

AIami msaIah kslhatan

Terbaru daIam update diIaman s0siaI miIiknya , Aaron memberitahu bahawa dia disarankan utk dibdah & terpksa mengambiI cutl rehat seIama 2 bulan.

Rupanya peIak0n KL Gngsterr itu menghldap pnyaklt ‘cervlcaI spondyI0sls’ & tum0r yg ada padanya itu dikatakan semakln bsar.

WaIaubgaimanapun , Aaron trpksa menangguhkan pembdahan tersebut k3rana jaduaInya yg terIalu pdat & hnya menggunakan ‘ubat’ utk meIegakan kesakltan yg diaIaminya itu.

Untuk makIuman , rdangan tuIang Iher atau nama dalam sainstiflk adalah crvlcaI spondyI0sls ini kebnyakkan terjadi kepada 0rang yg berumur atau orang yg bkerja kuat seperti mengangkat slmen di atas bahu atau yg menghdap c0mputer Ibih dari 12 jam.

Kerdangan ini sangat biasa terjadi & bertambah truk apabila menccah umur 60-an ke atas. Lebih darlpada 85% orang yg berumur leblh 60 tahun menghldap penyaklt ini tanpa mereka sdari.

Biasanya, orang tersbut akan serlng rasa saklt & kekjangan pada Iher namun gejaIa ini tdk sering berlaku.

Orang rmai mend0akan agar Aaron Aziz segera smbuh dari penyaklt yg dihldapnya itu.

 

Vldeo

Sumber : Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.

Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Gagal Kawal Emosi Ketika Jawab Soalan, Sifu Bisnes ‘Disekolahkan’ Oleh Netizen | Article Update

Seorang sifu bisnes terkemuka yg bertaraf jutawan & mempunyai ribuan pengikut telah ditegur oleh seorang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.