Home / Semasa / “Kau dh nampak aku nak jalan dulu” Siap letak kaki kat stereng, lelaki bengang kereta depan taknak mengalah

“Kau dh nampak aku nak jalan dulu” Siap letak kaki kat stereng, lelaki bengang kereta depan taknak mengalah

Salah faham di jalan raya sering berlaku antara pemandu yg kadangkala terlalu mementingkan diri ataupon yg sering merasa diri di pihak yg benar.

Samalah dengan satu video tular ini, mengundang perhatian netizen apabila pemandu masing-masing tak mahu mengalah, kekal tdk bergerak.

“Tak kisah la Long Tiger ke Long kang ke…”

Menerusi perkongsian @cikgap di Tiktok, dia menunjukkan video perbalahan antara dirinya & seorang pemandu yg dipercayai ‘menyekat’ keretanya dari bergerak dari arah hadapan.

Dalam video, kelihatan lelaki ini meletak kaki pada stereng dengan kata-kata penuh marah, menegaskan dia tak akan mengalah utk ke tepi & menganggap kereta hadapan yg perlu beransur jika mereka mahu bergerak.

“Kau dah nampak, aku nak jalan dulu, sekarang kau taknak mengalah.”

“Kau taknak mengalah? kau punya hal. Pergi lantak la korang nak cakap ap4. Kalau nak, kau gerak, taknak kau punya hal.”“Dia mengalah sebab nampak abang pegang stereng pakai kaki…”Tinjauan ke ruangan komen mendapati ada netizen yg kurang sennag dengan sikap empunya video ini yg tdk mahu mengalah selain sikapnya yg biadap dengan meletakkan kaki pada stereng.

Malahan, mereka menasihatkan agar masing-masing menerapkan lebih sifat timbang rasa agar pergaduhan kecil seperti ini boleh dieelakkan & tdk berlaku.

“Myvi dengan Myvi bergaduh ibarat peremouan gaduh…”

“No respect.”

“Mana ada dreber dalam tu…”

Tiktok – cikgap. kredit: https://redaksi.com/

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.