Home / Islamik / Simpan Duit RM5, Hasilnya Setiap Hujung Tahun Dapat Beli Emas! Begini Caranya – nzdigital

Simpan Duit RM5, Hasilnya Setiap Hujung Tahun Dapat Beli Emas! Begini Caranya – nzdigital

Simpan RM5, cukup hujung tahun dapat beli emas. Jangan tak percaya memang boleh! Perkara ini sudah dipraktikkan Chienta Mul’aien II .Simpan Duit RM5, Hasilnya Setiap Hujung Tahun Dapat Beli Emas! Begini Caranya

Menurutnya dia menyimpan duit RM5 setiap hari & hasil terkumpul hujung tahun cukup utk membolehkannya menambah koleksi emas yg juga pelaburan terbaik utk masa depan.

Caranya boleh ikut perkongsian beliau.

Tip kumpul duit RM5 utk beli emas hujung tahunSaya nak share terutama utk suri rumah. Dari awal kahwin saya didik diri utk simpan duit RM5. Termasuklah duit belanja atau duit nafkah yg diberi suami.

Setiap kali balik kedai ada saja note RM5 saya akan terus masuk dalam tabung.

Jika mampu boleh juga kumpul duit RM20. Tidak kira berapa baki RM5 pasti akan masuk dalam tabung. Begitu juga jika ada duit hasil berniaga tetap akan masuk dalam tabung juga.

Kena disiplin menyimpan duit setiap hari.Hasilnya

Cukup setahun hasilnya sangat memuaskan hati. Dan setiap hujung tahun pasti saya akan membeli emas hasil duit simpanan RM5 ini.

Cabarannya

Tidak kisah walau pernah diperli pasangan lain (ketika di kedai emas) yg mengatakan saya korek tabung utk membeli barangan emas berkenaan.

Saya tdk marah k3rana hasil menabung ada juga faedahnya.

Saya tdk malu beli emas menggunakan duit RM5 berkenaan k3rana ia hasil dari duit menyimpan saya selama setahun.

Satu kepuasan dalam membeli emas.Kebaikan lain

Boleh digunakan ketika kecemasan. Pernah berlaku apabila suami kemalangan & tiada duit & pilihan terakhir tukar beli emas dengan duit utk baiki kendereaan yg rosak.

Nilai emas makin lama makin naik & memang tdk rugi membelinya k3rana ia simpanan jangka panjang yg menguntungkan.

Tidak rugi membeli emas.Jangan Lupa

Tapi janganlah sesekali lupa bayar zakat emas jika sudah cukup kiraannya. Ada kiraan tertentu yg telah ditetapkan mengikut negeri masing-masing.

Kredit -Vanilla Kismis.

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Thepostbd.com  tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Model Baju Raya Bertudung Tapi Nampak…” Ustazah Asma’ Tegur Jgn Lnggar Larangan Allah.

Menjelangnya Aidilfitri yg akan tiba tdk lama sahaja lagi, pastinya orang ramai berpusu-pusu memilih baju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.