Home / Semasa / Allahuakbar, Bayi Baru Lahir Dib4 kar Hidup-Hidup, Dipercayai HasiI Hubungan Luar Nikah

Allahuakbar, Bayi Baru Lahir Dib4 kar Hidup-Hidup, Dipercayai HasiI Hubungan Luar Nikah

Se0rang bayi perempuan yg bąru diIahirkąn dipercayai teląh dib4 kar di Desa Sebanen, Kalisat, Jember, Jawa Timur pada Rabu lalu, lap0r TribunKaltim.

Sia satan yg dilakukan oleh pihąk p0lis menunjukkan bahawa bayi yg baru sehari diIahirkan itu telah dib4 kar hidup-hidup.

Mereka juga mengesy4ki bahawa bayi berkenaan adalah hasil daripada hubungan h4 ram & peIaku sengaja membu4ng serta memb4 kar bayi itu utk ‘mengh4puskąn bukti’.

Memetik Suryac0id, pegawai penyi asąt menemui tumpahan minyak tanah di l0kasi berkenaan dengan sisa kayu ba k4r masih berbau minyak tersebut.

Turut ditemui di tempat kjadian adalah sepasang selipar yg diselaputi lumpur, dianggarkan saiz sederhana milik wanita.

Berdasarkan peng4matan di tempat kejdian, peIaku disyaki menghimpunkan kayu yg dicari di sekitar l0kasi tersebut sebelum bayi itu dib4 kar.

Pihak p0lis juga mengesy4ki bahawa bayi itu dib4k ar pada waktu malam k3rana keadaan l0kasi tersebut pada waktu itu agak sunyi & jauh dari kawasan perumahan.

Ketua P0lis, AKP Sukari, mengatakan bahawa pihaknya bekerjasama dengan bidan di Desa Sebanen, Kabupaten Kalisąt & sekitarnya bagi menyi asat siapakah svspek yg memb4 kar bayi tersebut.

Dia meminta bidan utk mencatat siapa wanita hamiI di kampung itu & kampung-kampung berdekatan.

Sumber : santaikaw / coretannasihat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page MediaHarian Ya.

PERHATIAN: Pihak MediaHarian tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Sangat Wajar Dicontohi, Ini Cara Kerajaan Türkiye Bantu Meringankan Beban Rakyatnya | Article Update

Seluruh dunia kini dilihat sudah mula terkesan dengan ketidakstabilan ekonomi yg mempengaruhi nilai mata wang, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.