Home / Semasa / SAYU, 7 Tahun Tanpa Ummi’, F0to Anak Avtisme PeIuk Dan Cium Batu Nis4n lbu Undang Seb4k – MyBlog

SAYU, 7 Tahun Tanpa Ummi’, F0to Anak Avtisme PeIuk Dan Cium Batu Nis4n lbu Undang Seb4k – MyBlog

‘PllLU 7 Tahun Tnpa Ummi’, F0to Ank Avtisme PeI.u.k Dan Ci.u.m Btu N1san lbu Und4ng Sbak | Di Faceb0ok, vir4I beberapa f0to mengenai seorang k4nak-kan4k lelaki sedang mem3luk pus4ra ibunya. Menerusi Face book Fatin Hanani, wanita tersebut memberitahu bahawa ka nak-ka nak itu meru-pakan anak sauda-ranya & meru-pakan anak aut1sme.

Asyik peIvk & c1um batu nis4n

Tersedar je tido terus cakap abang nak mandi. Selesai mandi dah siap pakai baju terus ajak pi kvbur ummi. Hari ini dipus4ra ummi, abang tak banyak cakap. Asyik peIvk & cium b4tu nis4n. Hanya Allah sahaja maha menge-tahui ap4 yg tersim-pan dih4ti abang. 7 tahun abang tanpa ummi. Ing4tan abang kepada umminya sangat kuat hanya sempat 4 tahun sahaja melukis ken4ngan bersama umminya.

Menurut Fatin, anak sauda-ranya itu dikenali sebagai Muhammad Afiq Akhtar Mohamad Nasuha. Ka-nak-kanak itu merup4kan anak aut1sme & berusia 11 tahun. Bercerita mengenai f0to yg vir4I, Fatin memberitahu bahawa foto tersebut diambil semasa an4k sauda-ranya itu meng4jaknya pergi ke kubvr. Tamb4hnya, tahun ini merup4kan tahun ketujuh Afiq hdup tnpa kasih say4ng se0rang ibu.

S4yu h4ti saya

Menerusi lap0ran Harian Metro, Fatin berk0ngsi k1sah mengenai arw4h kakaknya. Fatin memberitahu ibu kepada dua an4k itu mninggg4I du-nia ak1bat kemaI4ngan jalan r4ya ketika hendak per-gi kerja. Tambahnya, kemaI4ngan jalan raya itu memb4bitkan kereta & l0ri t4ngki minyak.

Kakak saya mninggg4l pada Ramadan tahun 2013 ketika dia dalam perjal4nan ke temp4t kerja. KemaI4ngan jalan r4ya itu membab1tkan kereta & l0ri t4ngki minyak. Masa itu Afiq baru sahaja berumur empat tahun manakala adiknya pula dua tahun. Sekarang sudah tujuh tahun ber-lalu.

Ada sekali dia bertanya kenapa umi meningg4l atau mana uminya per-gi. Pert4nyaan dia selalu buat kami sekeluarga sayu terut4manya ibu & bapa saya. Uminya pernah berpes4n kalau ada bulan Afiq perlu ti-dur. Sampai sekarang dia masih ingat pesa-nan itu. Afiq juga sangat tr4uma dengan kem4langan. Kalau tengok kemal4ngan masa aw4l-aw4l umi dia meningg4l, dia (tu-buh) menggi gil.

Selepas kakaknya meningg4l du-nia, Afiq, adik & ayahnya menet4p bersama keluarga Fatin di Tumpat, Kelantan. Mengulas mengenai kehi-dupan dua an4k saud4ranya, Fatin memberitahu Afiq jenis yg suka bert4nya jika dia rin-dukan ibunya manakala, adiknya jenis yg suka pndam per4saan.

Sumber: Oh Bulan / CNP

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page MediaHarian Ya.

PERHATIAN: Pihak MediaHarian tdk akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini. Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda sendiri.

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Iklan Billboard Penuh Muka Founder Produk, Ini Yang Usahawan Patut Belajar Dengan Apple & Android | Article Update

Sekiranya anda berada di lebuhraya, pasti perasan pelbagai iklan terpampang di billboard tepi jalan. Ada …

Leave a Reply

Your email address will not be published.