Home / Semasa / “Buat muka sedlh mcm tu, lakonan drama dia ini…” ChefWan Akhlrnya B0ngkar Satu2 ‘Drama’ Shikin

“Buat muka sedlh mcm tu, lakonan drama dia ini…” ChefWan Akhlrnya B0ngkar Satu2 ‘Drama’ Shikin

Bekas mentua Shikin Maennbong, Datuk Chef Wan tampil membidas sennula kenyataan bekas menantunya itu yg nnendakwa perkahwinan nnereka nnenggunakan sepenuhnya duit simpanan & hasil perniagaan sendiri.

Jelas Chef Wan, kenyataan yg dimuatnaik oleh Shikin dalam bentuk video di Instagram itu tdk tepat & berani mengemukakan bukti bahawa setiap perbelanjaan perkahwinan anaknya, Cef Riz & Shikin ditaja olehnya.

“Such a liiaar, I asked my son semasa reception wedding di Ombak Asmara tu jika tk salah dinner for about 100 pax & segala urusan pelamin siapa yg bayar & uruskan? I can bring my saksi-saksi ketika itu & beberapa yg lain yg ikut sama to help me arrange this ceremony and paid them my self

#StandTogether celebrity ambassador Chef Wan.

“I am sure i still can find the cheque bud itu. I dont”Such a liar! I asked my son semasa reception wedding di Ombak Asmara tu jika tak salah dinner for about 100 pax & segala urusan pelamin siapa yg bayar & uruskan? I can bring my saksi-saksi ketika itu & beberapa yg lain yg ikut sama to help me arrange this ceremony and paid them my self.

“I am sure i still can find the cheque bud itu. I dont fitnah this stupid person with her innocent face trying to accused me. Please bring out that pathetic looking bulu mata palsu la Shikin jika nak cakap pun sampai tak boleh nak angat biji mata itu nak buat muka sedeh mcm tu! Such lakonan drama dia ini.

“Mesti owner of Ombak Asmara Restaurant in Ampang itu pun tahu. Termasuk saksi-saksi tetamu yg datang malam itu yg tahu saya uruskan itu semua,” tegasnya.

fltnah this stupld person with her innocent face trying to accused me. Please bring out that pathetic looking bulu mata palsu la Shikin jika nak cakap pun sampai tak boleh nak angat biji mata itu nak buat muka sedeh mcm tu, Such lakonan drama dia ini.

“Mesti owner of Ombak Asmara Restaurant in Ampang itu pun tahu. Termasuk saksi-saksi tetamu yg datang malam itu yg tahu saya uruskan itu semua,” tegasnya.

Dalam pada itu, Chef Wan mendedahkan semula kisah sebenar situasi kewangan anaknya yg tdk mempunyai belanja yg mencukupi utk perkahwinan bersama Shikin beberapa tahun lalu.

“Sorry my son did not have the money to marry u at the time ( I asked him kau nak kawin dengan b*tina ni cukup duit tak? Dia jawab ‘No Pa’, so I decided to help and arranged everything termasuk juga his first marriage saya taja 100%.

“Instead I choose to help them both get married secepat mungkin after saya dengar macam-macam cerita di belakang saya.

Wow cepat sungguh kau lupa jasa-jasa aku kawin kan kau orang atas hasil penat lelah aku bekerja lepas tu mengaku openly konon difitnah?

“Hello ini CW la….Satu dunia tahu my generosity and kindness. Kita mlskin juga asal dari smpah Sarap tapi mak bapak kita tldak ajar kita kvrang ajar dengan orang tua ap4 lagi to bite the hand that once feed you and your family.

“It’s a dlsguting, shameful and embarrassing behavi0ur I will proof ap4 yg dicanangkan satu dunia ini kononnya fltnah kita tengok siapa yg bakar siapa nanti” katanya.

Nasihat Chef Wan lagi agar Shikin berpijak pada bumi nyata & tdk membebankan anaknya dengan meminta nafkah demi menghantar cucunya ke sekolah swasta.

“JanganlahGila nak hantar anak tu pergi international school konon jika my son cannot afford the expensive tuition fee sampai vgut nak duit anak nafkah yg banyak and use that as one of the reason my son was n0t allowed to see my grand daughter? Sedar la diri awak itu asal usul dari mana?

“Just because you are married to some one berada now. Wow anak nak pi international school then biar la bapa tiri tu yg bayar fee jika nak sangat?

“Bersepah anak orang pergi sekolah biasa tk ada msalah pun. Please dont use money as revenge. It really show the uglySide of u now. Berani k3rana benar ” tambah Chef Wan lagi.

Sumber : Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima KasihJom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yg diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.Pihak kami juga tdk mampu utk memantau kesemua komen yg ditulis disini.Segala komen adalah hak & tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yg menarik & menghiburkan di bawah ini yg dikongsikan seperti berikut:

Media Harian menyajikan informasi sosial kemasyarakatan & kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset & pengumpulan data seperti foto & video dari berbagai sumber yg dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Bekas isteri bongkar Tegar kerap DM kenalan, ‘jual’ cerita sedih.

Berita penceraian penyanyi Indonesia, Tegar Septian siang tadi agak mengejutkan ramai k3rana dia amat dikenali …

Leave a Reply

Your email address will not be published.